Rocktörténelmi turné ide vagy oda, Slash arra is szánt energiát és időt, hogy szólóbandájával új lemezt készítsen. A saját neve alatt futó csapat egyik érdekessége, hogy a mindenki által jól ismert Myles Kennedy is ott van mellette, úgyhogy már csak ezért sem lehet rossz az, ami kijön a csapat műhelyéből.

Slash – A Guns N’ Roses mellett is van élet

Mindenre van energia és idő

Slash neve az utóbbi időben szinte kizárólag a Guns N’ Roses révén merült fel, a gitáros azonban nem hagyja saját ötleteit veszni hagyni (lehet, hogy párat el tud menteni a sokak által nagyon várt esetleges új Guns-albumra is), így szólóbandájával új albumot ad ki szeptemberben. Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators néven futó csapatának másik főkolomposa az a Myles Kennedy, aki 2018-ban megkínálta a rajongókat egy igen pazar szólólemezzel, valamint az Alter Bridge révén hamarosan egy szimfonikus zenekarral rögzített koncertfelvétel is megjelenik, melyen hallható lesz.

Azonban mind ő, mind a cilinderes gitáros tartalékolt időt és energiát arra, hogy elkészítsék a 2014-es World On Fire folytatását, ami Living The Dream névre hallgat, és szeptember 21-én jelenik meg.

„Izgatott vagyok az új lemezre írt anyag miatt, van néhány király dal és nagyszerű élő érzete van. Már nyolc éve dolgozom Mylesszal, Brenttel és Todd-dal, és ez egy remek utazás, de zenekarként is egyre jobbak lettünk, ami nagyszerű. Miután Frank is csatlakozott hozzánk a World On Fire turnéján, úgy érzem, hogy kreatív oldalon is hatalmas változás történt, ami mindenképpen megmutatkozik majd az új albumon.”

Egyre jobb a kémia a csapatban

Az anyagot Michael „Elvis” Baskette producerrel hozta össze a banda, melynek további tagjai Brent Fitz (dob), Todd Kerns (basszusgitár, ének) és Frank Sidoris (gitár, ének). Slash szerint ez az összeállítás nagyon jól működik, és megvan közöttük a megfelelő kémia.

„Úgy gondolom, hogy alapvetően mindenki egy nagyszerű rock ’n’ roll zenész. Ők igazi rockzenészek, a szívük mélyéből. Úgyhogy amikor összejöttünk, felépítettünk egy bizonyos kémiát, ahonnan elindultunk és azóta folyamatosan fejlődünk.”

Ez pedig meg is hallatszik már az első új dalban is, mely a Driving Rain címet kapta. A koszos, bluesos riffet Slash 2014-ben írta még a World On Fire turnéján, de csak nemrég lett belőle telje értékű dal.

„Ez egy király gitártéma, amin csak végigszaladtunk, majd ettől a ponttól kezdve a dal többi része is összeállt a fejemben, miközben turnén voltam. Azonban csak ebben az évben raktuk össze, Myles pedig egy nagyszerű dallammal rukkolt elő hozzá.”

Myles Kennedy is nagyon lelkesedik érte, szerinte a nyitóriff a vintage Aerosmitht idézi. Persze a dal témájáról is mondott néhány gondolatot.

„Szövegileg ez egy történet valakiről, aki folyton úton van. Lehet egy zenész vagy akár egy utazó kereskedő. Ami érdekessé teszi a dolgot, hogy ennek a személynek van egy függő barátnője vagy felesége, aki folyamatosan visszaesik, úgyhogy végül eléri, hogy hazamenjen. A nő nagyon boldogtalan, úgyhogy belemerül a régi rossz szokásokba, ami arra kényszeríti párját, hogy hazatérjen, és mindent jóra fordítson.”

A csapat ráadásul turnéra is indul a lemezzel, igaz a Guns N’ Roses kötelezettségei miatt csak egy hónapig köröznek Észak-Amerikában, azonban később ki tudja, talán hozzánk is bekopogtatnak az új lemezzel.

*

Forrás: rollingstone.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: