Ha már Iron Maiden hiányod volt, akkor van egy jó hírünk: jövőre megint Európába téved a banda, és hozzánk közel is fellép. Új albumról ugyanakkor nem számolhatunk be még mindig, de helyette van más, ami biztos, hogy érdekel.

Iron Maiden – 2020-ban is folytatják a turnézást a Legacy Of The Beasttel

A Maiden nem, de Bruce és Steve villant egy új lemezt

Legutóbb ott hagytuk abba, hogy a banda új albumra készül, ugyanis a csapat tagjait Párizsban látták Kevin Shirley producerrel egyetemben. Sajnos azóta nem érkeztek új hírek ezzel kapcsolatban, úgyhogy nem tudjuk megerősíteni azokat a pletykákat, miszerint 2020-ban lesz új Maiden-anyag. Ellenben Steve Harris, a csapat főnöke egyre jobban tüzeli saját bandáját, a British Liont, akikkel 2020. január 17-én adja ki második lemezét The Burning címmel. Harris szerint rengeteget fejlődött a csapat az elmúlt években.

„A csapat sokat fejlődött az elmúlt öt-hat évben. Számos koncertet lejátszottunk és összetartóbb lett a banda. Úgy gondolom, hogy rátaláltunk arra az útra, mely mentén keményebb lett a zene, mint korábban. Az új dalok nagyon dallamosak, talán vannak bennük Thin Lizzy- és UFO-jellegű hatások, de összességében igazából keményebbek lettünk.”

Ha ez nem lenne elég, a zenekar egy tizennyolc állomásból álló turnét is lenyom, de csak reménykedhetünk abban, hogy ebbe belefér egy hozzánk közeli állomás. Mindemellett Bruce Dickinson is agyal egy új lemezen, sőt már el is kezdtek rajta dolgozni. Ha minden jól halad, akkor akár 2020-ban ez is megjelenhet a rajongók nagy örömére.

„Vannak demóink és már egy keveset dolgoztunk is rajta. 2020-ban vagy az utána következő évben jön majd ki, ugyanis rengeteg más elfoglaltság közepén vagyok. Ugyanakkor, hogy őszinte legyek, szeretnék turnéra menni egy kisebb zenekarral Roy Z-vel együtt.”

Akár a Judas Priesttel is turnézhatnak együtt

Annak ellenére, hogy az Iron Maiden nem ad ki új lemezt, turnéra természetesen futja a szuflából, így 2020 tavaszán megint a nyakukba veszik a világot.

„Eddig remekül éreztük magunkat a Legacy-turnén, és a színpadi show-val, valamint az őrült kellékekkel (mint Eddie) kapcsolatos visszajelzések elképesztőek. Az egész zenekar nagyszerűen érzi magát, és nagyon izgatottak vagyunk, hogy visszavihetjük ezt a produkciót turnéra a következő évben.”

A Legacy Of The Beast turnét a Maiden mobilos játéka, valamint képregénye ihlette, és akinek volt már benne része, az bátran mondhatja, hogy hihetetlenül látványos. Mindezek mellett az lenne a még nagyobb attrakció, ha turnéra indulnának a Judas Priesttel. A csapat között van némi rivalizálás, bár ez a tagok szerint nem megy túl a sportszerűségen.

„Egészséges rivalizálásról van szó. Olyan, mint az amerikai futballban az Arizona Cardinals és a Raiders, vagy a Phoenix Suns és a Golden State Warriors közti verseny. Egészséges, jó versenyszellem van köztünk. Mindkét zenekar elismeri a másikat ennyi idő után is, szóval a közös megmozdulás nagyon látványos lenne.”

Ennek megvalósulásáig – amihez valljuk be, a csillagok szerencsés állása is kell – azonban jöhet a Legacy Of The Beast turné, aminek 2020. július 7-i bécsújhelyi és július 16-i prágai állomásán mi is ott leszünk. Ha nem akarsz lemaradni, akkor kattints ide, és csatlakozz hozzánk!

*

Forrás: blabbermouth.net, blabbermouth.net, blabbermouth.net, rockandrollgarage.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: