Alice Cooper hívei igazán boldogok lesznek 2017-ben, különösen akkor, ha Magyarországon élnek, ugyanis a rockszupersztár hosszú idő után ismét hazánkban koncertezik, ráadásul minden esély megvan arra, hogy a koncerten már új szerzeményeket is bevet élesben a shock-rock legenda, ugyanis nagy erőbedobással dolgozik a 2011-es Welcome 2 My Nightmare folytatásán.

Alice Cooper – 6 év után új lemez, 20 év után magyar koncert

A ’70-es évek szele is megcsapta az új dalokat

Már több mint egy éve érkeznek hírek Alice Cooper új albumával kapcsolatban, azonban pár hete már olyan nyilatkozatot tett az énekes, hogy a demózásig is eljutottak csapatával. A 2011-es Welcome 2 My Nightmare folytatásán ráadásul nem akárkivel, hanem ’70-es évekbeli zenésztársaival, Neal Smithszel, Mike Bruce-szal, valamint Dennis Dunawayjel közösen is dolgozott, amit így kommentált az érces hangú rocktorok:

„Amikor szétmentünk 1974-ben, akkor barátokként, nem pedig ellenségekként váltunk el. Ha van egy koncertjük, akkor előfordul, hogy én is fellépek velük és eléneklek néhány dalt, de ha én adok koncertet és épp a városban vannak, akkor ők szintén feljönnek mellém a színpadra. Szóval sosem volt semmilyen ellentét bármelyikünk között.”

Alice Cooper – 6 év után új lemez, 20 év után magyar koncert

Mindez jó okot ad arra, hogy egy olyan anyagot várjunk, melyen néhány dal igazi retró hangulatot áraszt magából, bár az erős arcfestéssel nyomuló Cooper szerint lehet, hogy végül mégsem kerülnek fel azok a számok a lemezre, melyeket a régi bajtársakkal együtt készített:

„Van három dalunk az eredeti csapattól, melyekre ránézünk, hogy ki tudunk-e belőlük valamit hozni. Ha nem, akkor legalább megpróbáltuk, és írtunk együtt dalokat Neallel, Mike-kal, valamint Dennisszel. Amit mindig csinálunk az, hogy a 10 legjobb dalt rakjuk fel a lemezre, nem számít, honnan jönnek. Mindig én írom a szövegeket és én is hangszerelek, Bob pedig a producer. Ha a dalok Neal, Mike és Dennis felől jönnek, az nagyszerű, azt egyszerűen imádnám! Szóval itt pihennek ezek a számok, csak egyszerűen meg kell nézni, hogy beleillenek-e a képbe.”

Ezt a koncertet nem szabad kihagyni!

További jó hír mindezek mellett, hogy az énekes Johnny Deppel és Joe Perryvel is új anyagon dolgozik, természetesen a Hollywood Vampires friss lemezéhez, azonban a munka egyelőre nem túl intenzív, köszönhetően a szólólemeznek, illetve az Aerosmith hamarosan startoló búcsúturnéjának.

Alice Cooper már több mint 40 éve koptatja a színpadot, azonban legutóbbi magyarországi látogatására 1997-ben került sor.

A hazai rajongóknak így mindenképpen szenzáció, hogy 2017. augusztus 3-án a székesfehérvári FEZEN nagyszínpadán nyomul a 69 éves legenda a szólózenekarával együtt, vagyis Chuck Garric basszerossal, Glen Sobel dobossal, Tommy Henriksennel, Ryan Roxie-val, valamint a férfiszíveket megdobogtató Nita Strauss gitárossal.

Alice Cooper – 6 év után új lemez, 20 év után magyar koncert

A fesztivál jubileumi 20. kiadásán minden bizonnyal olyan slágerek csendülnek majd fel, mint a Poison vagy az I’m Eighteen, de elképzelhető, hogy a jelenleg is formálódó új lemez – ami állítólag a Killer és a Love It To Death stílusában fogant – néhány dalát is tesztelhetjük.

*

Forrás: blabbermouth.net, teamrock.net

Oszd meg barátaiddal a Facebookon: