Hogy mire fel ez az irdatlan nagy lelkesedés? Az a helyzet, hogy hosszú szünet után ismét Európában zenél az Anthony Kiedis és Flea nevével fémjelzett funk-rock csapat, úgyhogy aki száz százalékban elkötelezett a Red Hot Chili Peppers iránt, annak ez a piros betűs ünneppel felérő esemény kötelező jellegű!

rhcp

20 év után sem jönnek Budapestre

Hosszú ideje nem tette tiszteletét Magyarországon a Red Hot Chili Peppers, hiszen egyetlen budapesti koncertjük óta már 20 év telt el – további hazai fellépésekre pedig egyelőre nem sok esély mutatkozik –, viszont a közelben, egészen pontosan a Nova Rock fesztiválon hamarosan nagy bulit fognak csapni nekünk, ugyanis legutóbb 2014-ben jártak Európában, akkor is annak északi csücskében, a brit Newportban. Ha nagyon szigorúan állunk a kérdéshez, igazából azt is mondhatjuk, hogy 2012 óta, vagyis 4 éve nem jártak ebben a régióban. Akkor az aktuális I’m With You című albumukat népszerűsítették a srácok, így nagyobb köröket futottak a világ minden egyes szegletében, tehát az öreg kontinensen is, az utóbbi időszak viszont elég sivár volt bulik szempontjából, hiszen csak pár fellépéssel hallatott magáról a Los Angeles-i zenekar. Ez mindenféleképpen azt a pletykát erősíti meg, hogy jelenleg új albumon dolgozik a csapat.

Az új album szakít a hagyományokkal

Igaz, a lemezről egyelőre nem sokat tudni, azonban a csupa-fog basszer, Flea, annyit már elkotyogott egy éve, hogy szakítanak a hagyományokkal, és nem az utóbbi 7 lemezen bábáskodó Rick Rubinnal, hanem Danger Mouse-szal dolgoznak majd együtt, akihez többek között a következő lemezek kötődnek: Gorillaz – ’Demon Days’, Gnarls Barkley összes, a The Black Keys összes albuma 2008-tól, Norah Jones – ’Little Broken Hearts’, U2 – ’Songs of Innocence’. A „szuper táncos”, valamint a „Teljesen más és egyedülálló” lemezre már közel 30 dalt írt a banda, melyek mindegyike természetesen nem kerül fel egyenesen a korongra, viszont mindez jól jelzi, hogy mennyire előrehaladott állapotban vannak dalszerzés szempontjából a fiúk.

És hogy lesz-e új Californication, Otherside vagy By The Way? Ki tudja?! Idővel biztos kiderül, azonban ezeket a dalokat tutira fogod hallani, ha elmész a Red Hot Chili Peppers június 12-ei koncertjére!


Utazz hozzád hasonló rajongókkal a júniusi RHCP koncertre! Foglald le helyed a Todibusz bulijáratára ITT!


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: