2017 egyik kiemelt eseménye volt az Aerosmith búcsúturnéjának kezdete, Steven Tylerék ugyanis nemrég úgy döntöttek, hogy útjára indítják utolsó koncertkörútjukat, melynek első felvonása azóta már véget is ért. Természetesen a szokásos nyilatkozatok is elhangzottak, melyek szerint még mindig formában vannak a rockveteránok, de az ilyenkor menetrendszerű „egy album még benne van a pakliban” is elcsattant, úgyhogy lehet, nem eszik még annyira forrón a kását a bostoni rosszfiúknál.

Aerosmith – Vajon meddig tart a búcsúturné?

„Mindannyian torzszülöttek vagyunk”

2017 nyarán teljesítette Aero-Vederci Baby Farewell Tour elnevezésű búcsúturnéjának európai körét az Aerosmith, majd Dél-Amerikában nyomtak le nagy sikerrel néhány bulit, melyet azonban félbe kellett szakítani Steven Tyler betegsége miatt. Az első pletykák szélütésről szóltak, azonban később ezt maga az énekes cáfolta.

„Kiválóra értékelem a spekulációkat rólam, de itt és most kijelentem, sem szívrohamot, sem szélütést nem kaptam. Sajnálom, hogy rövidre zártuk a turnét, de a beavatkozást csak az Államokban tudja elvégezni az orvosom. Hát igen, az élet néha szívás.”

Aerosmith – Vajon meddig tart a búcsúturné?

Azóta Tyler már ismét színpadra lépett, úgyhogy látszik, hogy semmi sem tántoríthatja el őket a folytatástól, ami igen sokáig elhúzódhat, Brad Whitford gitáros szerint akár öt évig is. Steven szerint egyébként egész jó formában vannak korukhoz képest.

„Hogy ez lenne a búcsú? Nem vagyok benne biztos, de az igazság az, hogy ki tudja, milyen hosszan tudunk még turnézni az eredeti felállással. Nem hiszem, hogy ezt kellene mondanom, de úgy gondolom, hogy mindannyian torzszülöttek vagyunk. Pont tegnap beszéltem Joe Perryvel, aki azt mondta: »Nincs jogunk olyan egészségesnek lenni, mint amilyenek vagyunk, főleg azok után, amiken keresztül mentünk. « Mindezek ellenére mindketten baromi jól nézünk ki.”

Aerosmith – Vajon meddig tart a búcsúturné?

Egy új dal mindenképpen lesz

Az biztos, hogy jól nyomják a bostoni rosszfiúk, amiről Münchenben meg is bizonyosodhattunk 2017 tavaszán, ahol egy frenetikus bulit csaptak a Königsplatzon. Ráadásul szólóban az utóbbi időben mindenki gurított egy nagyot a bandából, úgyhogy már csak Joe Perryn van a sor, aki a Hollywood Vampires és az anyabanda mellett végre szólólemezét is befejezte. Az anyag 2018. január 18-án jelenik meg Sweetzerland Manifesto címmel, és igen változatos zenei anyagot ígér a gitáros.

„Nagyon érdekes lesz látni, hogy mely dalokra kattannak rá a hallgatók, hiszen nagyon széles zenei stílusú nóták vannak a lemezen.”

És hogy ennyiben ne álljon meg a dolog, még akár az Aerosmith-nek is lehet új albuma, legalábbis Brad Whitford szerint egy lemeznyi anyag még bennük van, egy dalt pedig már el is kezdtek hegeszteni zenei műhelyükben.

„Igazából készítettünk néhány felvételt, miközben Európában turnéztunk, és elkezdtünk felvenni egy új dalt is. A dal Joe Perry ötletén alapul, és ugyanúgy készítjük, ahogy annak idején is, amikor elindultunk. Nagyon rock ’n’ roll.”

Hogy ebből mi sül ki, azt nem tudjuk, ahogy azt sem, hogy merre kötnek ki Tylerék 2018-ban, mindenesetre ha ismét közel jönnek hozzánk, akkor mi szólunk neked, úgyhogy mindenképpen legyél résen!

*

Forrás: teamrock.com, teamrock.com, teamrock.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: