Mondanunk sem kell, hogy hatalmas élmény volt látni Alice Coopert 2017 nyarán a FEZEN fesztiválon! És nemcsak azért, mert óriási show-t csinál a veterán rocker, hanem azért is, mert húsz év után látogatott el ismét hazánkba. Azoknak, akik nem tudtak betelni az élménnyel, van egy jó hírünk: hamarosan ismét megnézheted a mestert! Novemberben Bécsben lép fel, ráadásul a Europe-pal együtt, úgyhogy különleges estének nézünk elébe.

Alice Cooper – A Europe-pal együtt tolják Bécsben

„Nagyon is formában és fiatalon tart az évi 130 koncert”

Hat év után új albumot adott ki Alice Cooper 2017 nyarán Paranormal címmel, ami minőségben egyáltalán nem volt visszalépés a veterán sokk rockertől. Rajongói mindent megtaláltak az albumon, ami miatt annak idején beleszerettek Cooper zenéjébe. A mester ráadásul nyíltan vállalja, hogy nem akart más húrokat megpendíteni új anyagával:

„A világ minden pontján vannak rajongóim, negyvenöt évbe került, hogy felépítsem ezt a hatalmas rajongói bázist. Így amikor lemezt készítek, akkor azt ezeknek az embereknek szánom, nem próbálok meg új közönséget megszólítani. Olyan közönségnek szállítom a lemezeket, akik már mellettem vannak. Úgy gondolom, hogy az Aerosmith is ezt csinálja, ahogy mindenki, aki egy bizonyos rajongói tábornak készít lemezeket.”

A Bob Ezrin producerrel készült lemezt tehát egyáltalán nem lehet visszalépésnek tekinteni, és valószínűleg utolsó anyagnak sem, mivel Alice nem gondolkodik a visszavonuláson.

„Sosem gondolkodom a visszavonuláson, a nyugdíjazás valahogy nem illeszkedik a képbe. Ha a színpad fárasztana, valamint a zenekarom is unná a dolgot, akkor más lenne a helyzet. Azonban sosem volt olyan energikus zenekarom és produkcióm, mint ez a mostani, valójában nagyon is formában és fiatalon tart az évi 130 koncert. Sosem gondoltam a visszavonulásra, csak akkor jöhetne szóba, ha fizikailag történne velem valami, ami miatt nem tudnám a maximumot nyújtani a rajongóknak. Jelenleg azonban a legjobb formámban vagyok.”

Mindezt bizonyítja az is, hogy másik bandájával, a Hollywood Vampiresszel már dolgoznak az új albumon. Emellett jelenleg Európában köröz, hogy minél több rajongóhoz eljuthasson látványos és remek dalokkal megpakolt turnéjával, amit hazánkban is bemutatott a 2017-es FEZEN fesztiválon. Legközelebb Bécsben láthatjuk Alice-t, aki a Europe-pal érkezik az osztrák fővárosba.

„Rengeteget merítettünk a ’70-es évekből”

Bár mindenki The Final Countdown révén ismeri a svéd hard rockereket, mostanság rockzene klasszikusabb válfaja felé húznak. Na nem azért, mert bármiféle nyugdíjazáson gondolkodnának Joey Tempesték, hanem egyszerűen azért, mert jól áll nekik ez a stílus is.  A 2015-ös War Of Kings is nagyot ütött, de legújabb albumuk, a 2017 októberében megjelent Walk The Earth sem rossz, hasonló úton jár, mint elődje, csak kicsit több múltra való utalással.

Alice Cooper – A Europe-pal együtt tolják Bécsben

„Rengeteget merítettünk a ’70-es évekből, szerintem mindenki hallja majd David Bowie, a Led Zeppelin, a Black Sabbath és a Deep Purple hatásait, ami nem véletlen, hiszen ezeknek a zenekaroknak a dalain nőttünk fel. Nem rossz lista, de merem állítani, hogy nem pusztán ennyiből állnak az album erényei, hanem emellett valódi személyisége is van. A War Of Kings sok remek dalt tartalmazott, de úgy vélem, az új anyag sokkal ütősebb lett.”

Az albumot Dave Cobb-bal vette fel a banda a londoni Abbey Road stúdióban, ahol rengeteg legenda megfordult korábban. Bizony remekül is sikerült, úgyhogy vélhetően erről is merítenek koncertjeiken, így 2017. november 27-én a bécsi Stadthalléban is.

Alice Cooper – A Europe-pal együtt tolják Bécsben

Ha nem akarsz lemaradni Alice Cooper és a Europe különleges közös bulijáról, akkor kattints IDE és gyere velünk!

*

Forrás: rollingstone.com, blabbermouth.net, billboard.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: