Nem, nincs új Relayer, a Yes csak újra előveszi klasszikus 1974-es lemezét és hamarosan induló turnéján teljes egészében eljátssza. Persze más klasszikusok is előkerülnek az életműből, úgyhogy ha netalántán nem kedvelnéd a Relayert (amit kötve hiszünk), akkor is lesz miből mazsolázni a koncerten.

Yes – Egyre közelebb a Relayer turnéja

Már a Spotify-on is egymillióan követik őket

Sokan rétegzenének tartják a Yest, azonban egy friss mérföldkő szerint mégsem azt játszanak a brit prog veteránok, ugyanis a számukra viszonylag új platformon, a Spotify-on is már egymillióan követik őket. És ugye ez természetesen nem tükrözi teljes mértékben a valóságot, elég csak az olyan dalokra gondolni, mint például az Owner Of A Lonely Heart, amit a nem proggerek is előszeretettel hallgatnak.

A csapat ráadásul hamarosan turnéra indul, ugyanis a hatalmas érdeklődésre való tekintettel az Egyesült Államokban is adnak pár koncertet európai kanyarjuk előtt, természetesen The Album Series 2020 keretein belül. A csapat ráadásul különleges helyen, a Cruise To The Edge fesztiválon fog zenélni, ami a Norwegian Pearl nevű hajót jelenti, szóval kicsit el is lazulhatnak Steve Howe-ék az európai koncertek előtt.

Majdnem Vangelis lett a billentyűsük

Lesz mire rákészülni, ugyanis egészen különleges műsorral jön a csapat, a The Album Series 2020 turné műsora ugyanis a teljes Relayer lemezt magába foglalja az elmaradhatatlan Yes klasszikusok kíséretében. Steve Howe gitáros szerint ez lesz a legizgalmasabb koncertkörútja a csapatnak, amit már a gárda is tűkön ülve vár, nem csak a rajongók.

A Yes 1971-73 között talált rá saját hangjára és ekkor jutott el tömegekhez a zenéjük, azonban a Tales From Topographic Oceans album után Rick Wakeman billentyűs váratlanul elhagyta a gárdát, hogy szólóprojektjeire tudjon fókuszálni. Nem hiszed el, de a Yes még Vangelisszel is játszott együtt, azonban egészen addig, amíg rátaláltak Pat Morazra, akinek csatlakozásával új energia érkezett a bandába és könnyedén összehozták a Relayert.

Amikor Rick kilépett a Tales album után, újra összeálltunk és játszottunk Vangelisszel is, nagyjából két hétig. Természetesen nem a Relayert, hiszen ekkor még meg sem írtuk. Amint készen álltunk, hogy bemenjünk a stúdióba, rátaláltunk Patrickre és egy teljes egységgé váltunk. A dalszerzésbe pedig egyszerűen beszippantott minket. Jon és én megírtuk a To Be Overt, a többi zene pedig a stúdióban jött össze.”

A mindössze három dalból álló Relayer a majdnem 22 perces opusszal, a The Gates Of Deleriummal indul, ami kétségkívül az album sarokköve. A dalt Tolsztoj Háború és békéje inspirálta, zeneileg pedig rettentően izgalmas, úgyhogy fel kell kötni a gatyát a koncerteken!

A zenekar 2020. május 4-én a bécsi Arénában lép színpadra, amit mi sem hagyunk ki. Ha te is szeretnéd velünk ünnepelni a progresszív rockot, akkor kattints IDE és gyere velünk!

*

Forrás: northernlifemagazine.co.uk


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: