2015. december 31-én hivatalosan is lezárta 35 éves karrierjét minden idők egyik legsikeresebb rockbandája, a Mötley Crüe. A Los Angeles-i Staples Centerben zajló búcsút megörökítette a gárda, 2016 folyamán ráadásul több moziban is levetítik, hamarosan pedig koncertkiadvány is születik a rocktörténelmi eseményből. A zenekar tagjai ugyanakkor nem akasztották szögre hangszereiket, jelenleg mindegyikőjük szorgosan folytatja tovább zenei karrierjét.

Mötley Crüe – Hamarosan megjelenik az utolsó koncertfelvétel

35 év 140 percben

Ezt kínálta a rekordhosszúságúra nyúlt The End névre keresztelt Mötley-turné, aminek utolsó állomásai Los Angelesben voltak a Staples Centerben. A 2015. december 31-ei fellépést pedig meg is örökítették Christian Lamb és Jeff Tremaine rendezők segítségével, ráadásul néhány amerikai és kanadai moziban már nagy sikerrel debütált is a koncertfilm.

Aki azonban nem tudott részt venni a rocktörténelmi eseményen, annak sem kell búslakodnia, mivel a felvétel még 2016 folyamán boltokba kerül többféle formátumban, mindenféle extrákkal kibővítve.

A Mötley Crüe utolsó koncertje ugyanakkor nem volt zökkenőmentes, mivel Tommy Lee látványos Cruecifly névre keresztelt forgó dobhullámvasútja megadta magát, így vélhetően volt fejtörés a rendezők részéről, hogyan takarják el a méretes bakit a felvételeken.

Soha többé nem állnak össze

Az utolsó turnékat általában érdemes fenntartásokkal kezelni, mert egy nagyobb összegért vagy csak pusztán a nosztalgia kedvéért hajlandóak még a veterán rockerek is összeborulni egy fellépés, esetleg egy rövidebb-hosszabb körút erejéig, azonban a Mötley esetében ilyenre biztos, hogy nem kerül sor.

Minderről gondoskodtak a srácok, ugyanis kötöttek egy szerződést, ami megtiltja a reuniont, de szankciók nem járnak a megszegésért, ennek ellenére Vince Neil szerint nem fognak kiskapukat keresni még akkor sem, ha egy valag pénzt kereshetnének azzal:

„Ha valaki megkérdezi, hogy mi van akkor, ha egy sejk felajánl több tízmilliót, hogy újból összeálljunk, akkor arra nem a válaszom.”

Mindeközben a médián keresztül páran össze is kaptak az utóbbi időben. A sort Nikki Sixx és az egykori Crüe-énekes, John Corabi nyitotta. Ők az egyetlen Corabi-féle Mötley-albumról diskuráltak egy kicsit: Sixx szerint a ’94-es lemez összeszedetlen, valamint Corabiból hiányzik a tűz, John azonban válaszában méltatta az albumot és nem kívánt reagálni egykori zenésztárásnak kijelentéseire.

Mötley Crüe – Hamarosan megjelenik az utolsó koncertfelvétel

A második forduló már keményebb volt, mert Tommy Lee fakadt ki korábbi csapattársaira:

„Az utolsó bulin csak a színpadon találkoztunk, és egyből belecsaptunk a közepébe. Kib.szott furcsa zenekar vagyunk. Még furcsább, hogy koncert után, újév alkalmából rendeztünk egy nagy bulit a backstage-ben, és nem is találkoztam a többiekkel. Még csak el sem köszöntünk egymástól.”

Tommy Lee állítása szerint azóta sem beszélt Vince Neillel és Nikki Sixxszel, utóbbira ráadásul irtózatosan kipörgött, mert a végső koncert után Sixx állítólag leiratkozott róla Twitteren, ami nagyon szíven ütötte a dobost.

Nem állnak le a zenéléssel

Közösen tehát nem, de külön-külön mindegyik zenész folytatja karrierjét. A legnagyobb dobásra Mick Mars készül, aki életrajzi könyvén kívül az egykori Mötley-énekessel, John Corabival dolgozik, természetesen szólólemezén, amit a következőképpen promózott be:

Ez egy hard rock anyag lesz, amit nehéz bekategorizálni, de az biztos, hogy nem metal.  Lobogni fog tőle a hajatok a szélben!”

Vince Neil szintén szólóban nyomul tovább, ő negyedik önálló kiadványán munkálkodik műhelyében, de koncerteken a Crüe-slágerket sem hanyagolja. Saját lemezéről így vélekedik:

„A zene izgalmas lesz. Egyszerűen remek, szórakoztató, mocskos és nyers. És ami legfontosabb, a jó és szórakoztató dalok. Szerintem mindig van igény az ilyen jellegű zenékre.”

Mindemellett a dobos, Tommy Lee teljesen más irányba halad, mivel az elektronikus zenék világában merült el, producerként és előadóként is aktívan pörög színtéren. Legmagasabb hatásfokon azonban Nikki Sixx izzik, aki Sixx:A.M. nevű bandájával 2016 tavaszán adta ki negyedik lemezét Prayers For The Damned címmel, és jelenleg is aktívan turnézik.


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: