Talán David Coverdale sem gondolta komolyan, hogy a múltidéző The Purple Album után csak úgy szépen csendben visszavonulhat 2017 folyamán, hiszen saját névre keresztelt albumuk 30. évfordulója adja magát, valamint azt se felejtsük el, hogy a pár éve leigazolt Joel Hoekstrával még nem szállított le saját dalokat a zenekar. Hiányérzetet pedig nem akart okozni a mester, úgyhogy sutba vágta nyugdíjas gondolatait, és a munkába vetette magát, aminek két fontos gyümölcse is terem hamarosan.

Whitesnake – Múlt, jelen, jövő

Az egyik legjobb lemezüket ünneplik 2017-ben

1987. április 7-e fontos dátum a brit hard rockerek évkönyvében, ugyanis ekkor jelent meg szimplán csak Whitesnake-re keresztelt hetedik stúdiólemezük. A banda már akkor is igen sikeres volt, azonban a ’87-es album még az eggyel korábbi Slide It In lemezre is rátromfolt, és Amerikában egészen a második helyig kúszott fel a Billboard 200-as listán. Mondjuk nem meglepő a nagy siker, ha olyan dalokat írsz, mint a lemezen található Still Of The Night vagy Is This Love, és akkor még nem is említettük a Crying In The Rain és a Here I Go Again felújított változatait. Nem csoda, hogy ezt a lemezt mindenképpen meg akarta ünnepelni David Coverdale, annak ellenére, hogy korábban olyanokat nyilatkozott, hogy 2017-ben visszavonul.

Az anyag újrakiadása 2017. október 6-án jelenik meg, és négyféle változat közül válogathatnak a rajongók, akik természetesen extrákat (kiadatlan élő- és stúdiófelvételek, videoklipek, koncertfelvételek, interjúk, dokumentumfilmek, ritkaságszámba menő fotók) is kapnak, ha a legnagyobb csomagra voksolnak.

„Olyan dolgokat hallhatsz, mint például amikor a Still Of The Night alapjait megírtam. Ez egy hihetetlen utazás. Amikor ’85 vagy ’86-ban – nem emlékszem pontosan – bent voltunk a stúdióban, hallhatod, hogy mennyire jók voltak azok a dalok, melyeken John Sykesszal dolgoztunk közösen. Egyszerűen félelmetesek. És találtunk különböző ének- és gitártémákat is, szóval igazán szórakoztató az egész.”

Arénarockos új lemez jön 2018-ban

Az ünneplés annyira meghozta Coverdale étvágyát, hogy egy új lemez gondolatán nemcsak elmorfondírozott, hanem tett is az ügy érdekében, így biztos, hogy nem a The Purple Album (ami régi Deep Purple-dalok whitesnake-esített változataival operál) lesz az utolsó fehérkígyós lemez. Ráadásul kár lett volna azt a ziccert is kihagyni, hogy egy olyan virtuóz gitárossal, mint Joel Hoekstra, saját dalokkal teli lemezt adjon ki.

Az album egyelőre készülőfélben van, azonban annyit már tudni, hogy 2018 tavaszára ütemezték a megjelenést, tehát előrehaladott állapotban vannak az új szerzemények, melyekről David nagyon lelkesen nyilatkozott:

„Igazából nagyon izgatott vagyok miatta, mivel ez lesz az első alkalom Rebbel és Joellel, és ténylegesen le kellett ülnöm velük, együtt írni a dalokat. Rengeteg olyan dologról van szó, amit az arénarockhoz köthetünk. Egyik este Rebbel beszélgettünk vacsora közben, és azt mondta: »Ember, annyi nótánk van, melyeket mindegy, hogy Portugáliában, Brazíliában vagy Tokióban játszunk, egyszerűen betalálnak, és remek koncertet kerekítenek.« Én erre csak annyit válaszoltam: »Igen, még több is van, mint a megszokott.« Ez pedig nagyszerű.”

Whitesnake – Múlt, jelen, jövő

Szóval, ki tudja? Talán az 1987-es album folytatása van készülőfélben, és olyan klasszikusokat raktak már össze, mint mondjuk a Bad Boys vagy a Give Me All Your Love. A megjelenésig azonban be kell érnünk az ünnepi kiadvánnyal, amin azért alaposan lesz mit kielemezni, annyira sok extrák kapunk hozzá. Ha nem hiszed, kattints IDE és járj utána!

*

Forrás: billboard.com, blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: