Nem igazán lesz aktív a következő hónapokban David Coverdale és a Whitesnake, pedig 2018-ra új albumot ígértek be. A lemezből azonban ebben az évben semmi sem lesz a friss hírek szerint, úgyhogy a rajongóknak még jó pár hónapot kell kiböjtölniük.

Whitesnake – 2019-ig nem sokat hallunk majd róluk

„Minden zenekari tag beleadta hihetetlen egyéni tehetségét ebbe a zenébe”

Nemrég írtunk arról, hogy a Whitesnake 2017-ben a legendás 1987-es albumát ünnepelte egy nagyszabású újrakiadással. Az anyag azóta már ott pihen a rajongók polcain, ahogy valószínűleg az ez után beütemezett The Purple Tour is, mely a banda eddigi legutóbbi stúdiólemezéhez kapcsolódó turnénak állít emléket.

„El akartuk játszani azokat az átkozott dalokat. Minden egyes zenekari tag beleadta hihetetlen egyéni tehetségét és egy igazi banda identitását ebbe a zenébe. A lehető legjobbat hoztuk ki az anyagból, és tiszteletünket fejeztük ki a Deep Purple harmadik és negyedik felállásának zenei öröksége iránt.”

A 2018 januárjában kiadott koncertfelvétel CD, CD/DVD, CD/Blu-ray, bakelit és digitális változatban került forgalomba, így zárva le a csapat múltidézését, vagyis a Deep Purple zeneiségének félelevenítését. David Coverdale innen azonban rögtön egy saját dalokkal teli albumra akart fordulni, sőt mindenkit be is avatott a részletekbe.

„Van 18-19 rendkívül pozitív, erős és velős klasszikus Whitesnake-szerzeményünk, a nyílegyenes rocktól kezdve a blueson át egészen az epikus balladákig. Egyszerűen őrületesek, határozottan felvillanyoztak. Jövő év tavaszán jelenik meg [2018-ban – a szerk.], és mivel arra készülünk, hogy június környékén indulunk turnéra az Államokban, így valószínűleg májusban.”

Nem 2018-ban jelenik meg az eddigi legjobb Whitesnake-album

A dolgok azonban nem mentek olyan simán, hiszen nemrég bejelentette a zenekar kiadója, a Frontiers Music, hogy 2018-ban már nem lesz új lemez.

„Nagy csalódással jelentjük be, hogy a Flesh & Blood album keverése során felmerült technikai problémák következtében a Whitesnake és a Frontiers közösen úgy döntött, hogy 2019 elejére halasztja az album megjelenését. Az új stúdiófelvétel megjelenése egybevág a Whitesnake Flesh & Blood világkörüli turnéjával is. A zenekar szeretné őszinte sajnálatát kifejezni a rajongók felé mindennemű csalódásért, és ígéri, hogy az album és a turné megéri a várakozást.”

A Whitesnake azonban nem búslakodik, hiszen nyáron a Foreignerrel és Jason Bonham bandájával turnézik az Államokban, David Coverdale pedig folyamatosan hangolja a népet az új lemezre, amiről vélhetően a 2019-es megjelenés ellenére még ebben az évben hallhatunk valami ízelítőt.

„Ez lesz a legjobb Whitesnake-album. Tudom, hogy ez a mondat már egy klisé, de tudom, miről beszélek. Majdnem ötven év után meg kellene lennie. Az új albumban megvannak a szükséges Whitesnake-elemek, ami miatt Whitesnake-nek kell nevezni, azonban egy élénk és friss bevonattal.”

Whitesnake – 2019-ig nem sokat hallunk majd róluk

A banda frontembere továbbá azt is elárulta, hogy többszörösen is izgatott, hiszen soha nem volt ilyen mennyiségű pozitív anyaguk, ráadásul nemcsak a még új fiúnak számító Joel Hoekstrával, hanem a csapatban öreg motorosnak számító Reb Beach-csel is most írt először közös dalokat.

Az ígéretek tehát már megvannak, alig várjuk, hogy mi is belehallgathassunk az új lemezbe. Persze amint megtudunk valami újat a csapat háza tájáról, jelentkezünk!

*

Forrás: loudersound.com, blabbermouth.net, blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: