David Coverdale hiába 67 éves, nem áll le, hanem tolja a Whitesnake szekerét, melyhez igen jó társakra lelt az évek során. A banda új lemeze ráadásul hamarosan megjelenik, mely szerinte az eddigi legjobb albumuk.

Whitesnake – Még mindig tele élettel és inspirációval

„David szereti az egyszerű és zsigeri megoldásokat”

Lassan egy éve, hogy szomorúan bejelentettük az új Whitesnake-lemez késését, azonban időközben annyi idő eltelt, hogy vészesen közel kerültünk a Flesh & Blood megjelenéséhez. Az album május 10-én érkezik a Frontiers Music gondozásában, és ahogy David Coverdale, a banda frontembere és fő mozgatórugója bejelentette, ez lesz az eddigi legjobb lemezük, melyet közösen ír Reb Beach és Joel Hoekstra gitárosokkal.

„David szerint az első ötletednek jónak kell lennie. Nem szereti, ha túlbonyolítod a dolgokat, szereti a háromakkordos rock dolgot. Reb mondta ezt egy interjúban, amit én is olvastam, és igazából tényleg ez megfelelő módszer. David szereti az egyszerű és zsigeri megoldásokat, ami nagyszerű.”

A lemezen töltelékdaloknak állítólag nyoma sincs, melyről az eddig bemutatott tételek is tanúbizonyságot tesznek. Az elsőként debütált Shut Up & Kiss Me például egy vérbeli bulizós rockdal, amit Coverdale szerint nem is kell túlbonyolítani.

„Egy nagyon sötét energia árad jelenleg a világban, szóval úgy voltunk vele, hogy írunk egy bulizós dalt arról, hogy szerelembe esünk egy csodás csajjal. Túl sokat beszélsz, túlspilázod az egészet, de ő rád néz és kezébe veszi gyeplőt, majd csak annyit mond, hogy fogd be és csókolj meg. Ennyi az egész.”

„Tovább akarom csinálni, számomra ez a dolog szenvedély”

Az elmúlt években sokan megkongatták a vészharangot a bandával kapcsolatban, de végül mindig kiderült, hogy feleslegesen. Coverdale ugyanis nem akar leállni, hiába nyilatkozott úgy korábban, hogy abbahagyja. Az igaz, hogy 2018-as Foreignerrel közös turnéjuk előtt átesett egy komoly térdprotézis műtéten – melynek következtében világkörüli turnéról szó sem lehetett –, de már jobban van, és biztos, nem teszi le a mikrofont.

„Tovább akarom csinálni, számomra ez a dolog szenvedély. Tartozunk a Whitesnake-rajongóknak egy új lemezzel. Ez volt a prioritás számomra.  Úgy éreztem, van bennem vitalitás annak ellenére, hogy hatvanhét éves vagyok. A srácok azt mondták, nagyon tetszett nekik, amit a tavaly nyári turnén alakítottam, és ez is arra ösztönöz, hogy egészséges maradjak, ami valljuk, be, az én koromban már nem könnyű. Különösen az után, amin 2017-ben keresztül mentem. De nagyon szeretek a színpadon lenni, van bennem életerő, energia, inspiráció.”

A lemezt pedig egy vaskos turné is követi, ha már ilyen jól érzi magát Coverdale mester, a körút pedig a magyar rajongók nagy örömére Budapestet sem kerüli el, ugyanis 2019. június 25-én a Barba Negra Trackben játszanak.

*

Forrás: blabbermouth.net, blabbermouth.net, blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: