Június 3 – 5. között, már második alkalommal rendezik meg a bécsi Rock In Vienna fesztivált, melynek bivalyerős műsort készítettek a szervezők, a nyitónap viszont különösen ígéretes, hiszen olyan csapatok lépnek fel a Duna-szigeten, mint a Rammstein, a Slayer, az Anthrax és az Apocalyptica.

Rock In Vienna 2016 – Fajsúlyos koncertek az első napon

A nagyok mindent visznek

Ha valaki rápillant a fesztivál első napi programjára, akkor azonnal kiszúrja a Rammstein gárdáját, akik 2013 augusztusa óta nem koncerteztek, így nem csoda, hogy rajongók hada várja tűkön ülve, hogy lángba borítsák Till Lindemannék a Rock In Vienna nagyszínpadát. Azonban közel sem ők lesznek a legnagyobb név ezen a napon, hiszen fellép a thrash metal nagyágyúja, a Slayer is, akik tavaly megjelent Repentless című lemezük dalaival korbácsolnak hullámokat a Dunán.

Rock In Vienna 2016 – Fajsúlyos koncertek az első napon

Tom Arayáékon kívül még egy thrash legenda is megmozgatja a közönséget június 3-án, ugyanis Scott Ian és csapata, az Anthrax is zúz a szomszédban. Ők a szélsebes szólókkal, merengős kiállásokkal és magasan ívelő dallamokkal operáló For All Kings lemezzel érkeznek a Rock In Viennára. A metal egy másik, színesebb oldalát mutatja be a csellómetalos finn Apocalyptica, akik immáron Franky Perez énekessel kiegészülve adják elő új, Shadowmaker című albumuk dalait, de természetesen olyan slágerek is elcsattannak majd, mint például az I’m Not Jesus vagy az I Don’t Care.

Japán kislányok hergelik a népet a nap elején

A június 3-ai fesztiválnapnak egyik üde színfoltja lesz a tavaly is nagyot alakító Babymetal, akik az idő elteltével egyre nagyobb sikereket sörpörnek be világszerte. A három japán kislány vezette metalbanda ’Metal Resistance’ címmel szintén friss lemezzel támad, és ha nem ismered őket, akkor mindenképp kattints a videóra, és hallgasd meg egyik nagy klasszikusukat (már ha lehet ilyet mondani egy 6 éves zenekarról :) ), az Ijime, Dame, Zettai című dalt.

Rajtuk kívül a sikeres producerként is tevékenykedő Peter Tägtgren nevével fémjelzett Pain is fellép Bécsben, akik ebben a pillanatban is dolgoznak az 5 évvel ezelőtti ’You Only Live Twice’ folytatásán. Peter 10 tételt ígér a szokásos elektronikus, indusztriális hatásokkal fűszerezve.

Rock In Vienna 2016 – Fajsúlyos koncertek az első napon

A Rock In Vienna pénteki napját a német Eisbrecher nyitja, akik hazai viszonylatban nem annyira ismertek, azonban német nyelvterületen igen jól pörög a nevük, hiszen a Neue Deutsche Härte irányzat egyik jeles képviselője. Ők a tavalyi Shock című lemezt mutatják be a nagyérdeműnek, a dalok pedig biztos nagy sikert aratnak, főleg akkor, ha szereted a Rammsteint.


A Rock in Vienna június 3-i nyitó napjára a Todibusz is szervez utazást. Te is jössz? Foglalj az útra IDE KATTINTVA!

Oszd meg barátaiddal a Facebookon: