Hihetetlen, de már 7. albumát adta ki hetekkel ezelőtt a mindössze 16 éve működő Kings Of Leon. A nashville-i testvérek ontják magukból a dalokat, aminek – ahogy azt megszokhattuk – nem mindenki örül, hiszen sokak csak az első két albumot ismerik el, ezután ugyanis kissé új vizekre evezett az amcsi rockbanda. Legfrissebb lemezükön, a Wallson viszont visszacsempésztek egy kis déli hangulatot a dalaikba.

Kings Of Leon – Új oldalukat mutatják a világ felé

Egyenesen a siker felé

2003-ban egy ígéretes garázsrock / southern bandaként indult el a hírnév felé vezető úton a Kings Of Leon Youth & Young Manhood című albumával. A srácok nagyon jól elkapták a fonalat, és zenéjükben ízlésesen oszlatták el a southernes elemeket, amivel kellemes perceket okoztak a retro rock szerelmeseinek.

Második lemezükkel, az Aha Shake Heartbreakkel még egy lapáttal rátettek erre az érzésre, ráadásul egyre többen felkapták a fejüket a banda dalainak hallatán, akik egyértelműen a siker felé terelgették hajójukat. Azonban a siker felé vezető úton sokszor más irányba kell az árbocot állítani, hogy szelet foghassunk, így az ezt követő lemezek már más szellemiségben születtek.

Ennek persze rengetegen nem örültek, mivel a kritikus hangok szerint a csapat zenéje elvesztette hitelességét, sokkal inkább hasonlítottak egy Coldplay-szerű élmentes rock and roll bandára. Persze a milliós nagyságrendű lemezeladások és a három Grammy-díj egyáltalán nem azt jelezte, hogy bármi is rossz irányba fordult volna.

Egy kicsit visszatértek a régi kaptafához

Az énekes, Caleb Followill életében azonban történtek változások, mivel drog-és alkoholproblémái miatt a csapat rövid időre félrevonult, a traumát követő 2013-as Mechanical Bull-lal viszont nem tudták megismételni korábbi sikereiket.

Új lemezükkel, a 2016. október 14-én megjelent Walls-zal ugyanakkor visszacsempésztek valamit a régi hangzásvilágukból, így a korai évek után elpártolt rajongók egy része ismét felfigyelt a fiúkra az első kislemezdalként kidobott Waste A Moment miatt.

Persze az rögtön világossá vált, hogy a néhány southernes és garázsrockos elem bepöccintése a dalokba nem elég a múlt megidézéséhez, ennek ellenére üdítő hallani a törekvést a Followill testvérektől. A popos irányról, amit igyekszik azért folyamatosan tartani a csapat, a követezőket mondta Caleb:

„Megpróbáljuk az emberek rólunk alkotott felfogását megváltoztatni. Tudom, hogy ez egy pop-orientált világ, és amit csinálunk, az nem feltétlenül annak a zenei kupacnak a tetején van, amit az emberek hallgatnak, de úgy érzem, hogyha egyszer valaki felfedezi ezt a lemezt, akkor az megváltoztatja majd.”

Vegyes fogadtatás ide vagy oda, a srácok eddigi eredményit és sikereit senki nem veheti el, és attól sem tartja vissza őket senki, hogy turnéra induljanak 2017 januárjában a Walls-zal.

Hogy az Egyesült Államokban induló körút milyen útvonalon gyűrűzi be Európát, azt egyelőre nem tudni, de az biztos, hogy a koncerteken a nézősereg között nehezen lehet majd akár egy tűt is leejteni.

*

Forrás: http://www.rollingstone.com/music/news/kings-of-leon-detail-new-album-walls-w435989, http://teamrock.com/news/2016-01-02/kings-of-leon-7th-album-underway, http://www.rollingstone.com/music/news/see-kings-of-leon-play-new-pop-rock-song-around-the-world-w439696

A Kings Of Leon 2017-ben a bécsi Rock In Vienna fesztiválon is fellép, ahova koncertutazást szervezünk! Add meg adataid az alábbi formon, és az elsők között értesítünk, ha elérhetők a napijegy+utazás csomagok!

Oszd meg barátaiddal a Facebookon: