Lassan maguk mögött hagyjuk a 2018-as esztendőt, ami a Volbeat rajongóinak azért jó hír, mert egyre közelebb kerülnek a dán banda új sorlemezéhez. Az album kicsit más hullámhosszon lesz, mint az előző anyag, ettől függetlenül alig kell a fanoknak aggódniuk.

Volbeat – 2019-ben jön az új lemez

El vannak kényeztetve a rajongók

Arany életük van a Volbeat rajongóinak, különösen a Magyarországon élőknek. A csapat 2016 nyarán adta ki eddigi legutolsó lemezét Seal The Deal & Let’s Boogie címmel, melynek turnéjával 2018 nyarán nemcsak a szomszédos Nova Rockra, hanem az EFOTT-ra is eljutott a gárda, tehát még repetázni is lehetett az északi rockerek húzós dalaiból. Mindennek tetejébe karácsony előtt meglepték a rajongókat egy különleges koncertfelvétellel Let’s Boogie! Live From Telia Parken címmel.

A koncertet a dán csapat saját szülővárosában, Koppenhágában rögzítették a Telia Parken stadionban, mely fullosan megtelt, vagyis 48.250 fő tombolt a vaskos riffek támasztotta dalokra. A teltház ráadásul hatalmas elismerés, hiszen a Volbeat az első dán zenekar, mely sikeresen megtöltötte a stadiont koncertjével. A fellépésen továbbá Mille Petrozza (Kreator), Johan Olsen, Mark „Barney” Greenway (Napalm Death), Lars Ulrich (Metallica), Mikkel Kessler és Danko Jones személyében vendégek is feltűnnek, úgyhogy tényleg hatalmas buli volt.

„Az az egészséges, ha folyamatosan mész előre és fejlődsz”

A zenekar persze arról is tesz, hogy 2019-ben se unatkozzanak híveik. 2016-os sorlemezük folytatása ugyanis már úton van, hiszen korábban sem volt titok, hogy folyamatosan dolgoznak az ötleteken. Michael Poulsenék akár turnén is rögzítenek ötleteket a beállások alkalmával, persze ha nem olyan fesztiválkört nyomnak, mint mondjuk 2018 nyarán. A terv persze továbbra is az, hogy 2019-ben mindenképpen jöjjön az új anyag.

„Az a terv, hogy november végén bemegyünk a stúdióba és megnézzük, hogy meddig jutunk, majd szünetet tartunk az ünnepekre. Aztán nagyjából februárban folytatjuk a munkát és nekilátunk a második résznek. Befejezünk mindent, amit be kell fejezni. Jövőre mindenképpen lesz egy új Volbeat-lemez.”

A kérdés pedig már csak az, hogy a szóban forgó dalcsokor milyen újdonságokat hoz zeneileg. Rob Caggiano gitáros szerint erről még korai beszélni, azonban az már most világos, hogy nem ismétlik majd önmagukat.

„Túl korai még erről beszélni, de az előző lemezhez képest más érzetű lesz az új album. Annak nincs értelme, hogy saját magad ismételgesd, szóval úgy gondolom, hogy az az egészséges, ha folyamatosan mész előre és fejlődsz, kipróbálsz új dolgokat, új irányokat.”

Bárhogy is lesz, ahogy eddig is, ránk számíthatsz, mindenképpen szólunk, ha megtudunk valami újat!

*

Forrás: blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: