Negyvenéves ünnepi turnéra indul a Toto 2018 februárjában. Az amerikai dallamos rockbanda legutóbb 2015-ben adott ki új stúdiólemezt, de a jubileum alkalmából ismét készültek új anyaggal. A kiadványon elsősorban régi dalok modernizált változatai hallhatóak, de pár új szerzeménynek is helyet szorítottak rajta.

Toto – Új dalokkal hangolnak a jubileumi turnéra

„Rengeteg történet, öröm és könny is fűződik ehhez a dalhoz”

2015-ben kiadott XIV névre keresztelt albuma után sem pihent meg a Toto, hiszen egy 1991-es koncertfelvétellel jelentkeztek 2016 őszén, de Steve Porcaro is villantott, aki régóta készülő szólólemezét jelentette meg Someday / Somehow címmel. 2017 viszont a munkáról szólt, Steve Lukather gitáros ugyanis már korán beharangozta, hogy új anyagon dolgozik a csapat.

A szóban forgó lemez végül nem teljesen új szerzeményekből áll, mivel a 40 Trips Around The Sun elsősorban régi klasszikusok felújított változatát rejti. Ennek ellenére Spanish Sea, Struck By Lightning és Alone címmel három eddig kiadatlan dal is felkerült rá. Utóbbiról Lukather a következőket mondta:

„Ez az egyik olyan dalunk, ami akkoriban nem jelent meg, most pedig egy részét újra is kellett írnunk. A modern technikának köszönhetően nemcsak a húsz évvel ezelőtti énünkkel zenélhettünk együtt, hanem két testvérünkkel, Mike és Jeff Porcaróval is. Ők emlékeztetnek minket arra, hogy milyen jó témáink is voltak. Rengeteg történet, öröm és könny is fűződik ehhez a dalhoz.”

Toto – Új dalokkal hangolnak a jubileumi turnéra

Bécsben is ünnepelnek

A kiadvány 2018. február 9-én jelenik meg a Sony/Legacy Recordingsnál, és a rajongók CD és bakelit lemezen is megvásárolhatják. Ennél azonban sokkal jobb hír a Toto híveinek, hogy a csapat 2018 februárjában európai turnéra indul, mely első lemezük megjelenésének negyvenéves jubileumát ünnepli. (A banda „igazi” szülinapja ugyanis 2016-ban volt.) A körút Hamburgban indul, és szerencsénkre legalább Bécsbe befarol, méghozzá március 2-án.

„A negyvenéves jubileumi turné különleges lesz számunkra és azoknak a rajongóknak is, akik eljönnek a koncertekre. Mindennek tetejébe nagyon izgalmas ismét együtt dolgozni a Sony Music-kal. Két évig fogjuk tolni az ünnepi turnét, úgyhogy a következő néhány év mozgalmas lesz.”

Azonban nem érdemes várni egy esetleges következő európai kanyarra, hanem még most kell lecsapni a Toto hozzánk közeli koncertjére. Ha ott akarsz csápolni a bécsi Gasometerben 2018. március 2-án az olyan slágerekre, mint a Rosanna, az Africa vagy a Hold The Line, akkor kattints IDE, és gyere velünk!

*

Forrás: teamrock.com, teamrock.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: