Ahogy az lenni szokott, a Manowar körül izzik a levegő. Bár nemrég még az utolsó turnéjukat teljesítették, most már arról szól a fáma, hogy nemcsak további körutak, de új lemez is a tervben van. Mindezt pedig egy elég kellemetlen ügy árnyékolja be.

Manowar – Mégsem dobják be a törölközőt

Lesz új lemez

Szerintünk még élénken él az emlékezetedben az a müncheni este, amikor is a Manowart néztük meg a bajoroknál. A buli frenetikus volt, ám álmunkban sem gondoltuk volna, hogy a sztori ezután folytatódni fog. A csapat ugyanis ekkor még nagyon ragaszkodott ahhoz, hogy ez az utolsó turné, így nem csoda, hogy sokan – beleértve Eric Adams énekest is – bizonytalanul álltak a jövő előtt.

„A Manowar úgy döntött, hogy befejezi, de ki tudja, hogy mi következik ezután? Lehet, hogy folytatom az éneklést, de talán csak kézbe veszem az íjam, és gyakrabban megyek ki az erdőbe, mint azt korábban tettem.”

Minderre az is ráerősített, hogy már az elvileg utolsó körútra Donnie Hamzik dobos is kiszállt, aki a kezdetek óta csapattal volt, és helyére egy brazil ütős, Marcus Castellani érkezett a Kings Of Steel nevű brazil Manowar tribute zenekarból. Ha pedig ez nem volna elég, 2019-re Joey DeMaio főnök The Blood Of The Kings címmel egy német turnét hirdetett meg, mely gyakorlatilag elbeszélő estek sorozata lesz a banda történetéről. Mindezek után derült égből villámcsapásként jelentette be egy interjúban, hogy mégis dolgoznak új anyagon.

„Jelenleg a Spoken Word Touron dolgozom, ahol a Manowar történetét mesélem majd el, továbbá testvérünkkel, Ken Kellyvel egy új illusztráción is agyalunk, és végül, de nem utolsó sorban a stúdióban is felpezsdültek a dolgok!”

Vajon ki lesz a gitáros?

A banda tehát meggondolta magát, sőt később saját honlapjukon arról is esett szó, hogy a koncertek terén sem akarnak megálljt parancsolni a true heavy metalnak.

„Sosem mondtuk, hogy ez lesz az utolsó turnénk, de most úgy érezzük, hogy ez az utolsó ütközet. Jövőre viszont kiadunk egy stúdiólemezt, jelenleg a stúdióban dolgozunk rajta.”

Tehát nem titok, hogy a Manowar szekere megy tovább, kérdés, hogy mi lesz gitáros poszton, ugyanis 2018. augusztus 9-én az észak-karolinai Charlotte-ban őrizetbe vették Karl Logant, akit kiskorú hatrendbeli harmadrendű szexuális kihasználásával vádolták meg, ugyanis kiskorúakat ábrázoló pornográf felvételeket találtak nála. A banda azonnal elhatárolódott az esettől és közleményben jelentették ki, hogy egy jó darabig biztos nem számítanak rá.

„Ami Karl Logan letartóztatását és az ellene felhozott vádakat illeti: mivel Karl és ügyvédei a szóban forgó problémákkal vannak elfoglalva, Karl nem fog a Manowarral játszani. Mindez azonban nem lesz hatással az új lemezre és a közelgő turnéra.”

Hogy ki fogja a 2019-re már meghirdetett állomásokon nyúzni a gitárt, azt nem tudni, de David Shankle – a csapat egykori bárdistája – állítása szerint készen áll a bevetésre, ha szólnak, akkor ő mindenképpen harcra kész.

Bárki is kezeli a gitárt, az biztos, hogy mi ott leszünk a csapat koncertjén Brünnben, melyre 2019. március 25-én kerül sor. Ha te is szeretnél jönni, akkor kattints IDE! Ne késlekedj!

*

Forrás: blabbermouth.net, blabbermouth.net, ouest-france.fr, http://manowar.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: