Sammy Hagar az utóbbi időben ismét felemlegeti egykori zenekarát, ugyanis szerinte nem volna rossz összehozni egy nagy Van Halen-reuniont, amiben a zenekar történetének fontosabb szereplői mind benne lennének. Hogy erre a banda főnökének mi lesz a lépése, azt nem tudni, de itt azért egy több ismeretlenes egyenletről van szó.

Van Halen – Vajon lesz-e nagy összeborulás?

Nagy a csend

Csend honol a Van Halen háza táján, ugyanis az ominózus, David Lee Roth-tal kiadott 2015-ös Tokyo Dome Live In Concert című koncertlemez után eltűnt Eddie és csapata. Persze lenyomtak jó pár TV-szereplést, illetve volt egy egészen átfogó észak-amerikai turnéjuk a kiadvánnyal, de ezen kívül semmi sem történt, pedig még azt is belengették, hogy új album van készülőben, csak a megfelelő alkalomra várnak, hogy az ötleteket gatyába rázzák.

Persze az is lehet, hogy amíg mi itt osztunk-szorzunk, addig már javában dolgoznak rajta a háttérben, és csak mi látjuk úgy, hogy Eddie köszöni szépen, jól elvan a saját kis világában, amit Facebook-posztjai is erősítenek. Mondjuk, azt ne felejtsük el, hogy új lemez ide vagy oda, a rajongók elsősorban a klasszikusok miatt mennek el a bulikra.

„Amikor felmész a színpadra, és elkezded játszani az új dalokat, akkor a közönség kérdően néz rád, hogy ez meg mi? Ők tényleg a klasszikusokat akarják hallani. Ez olyan, mint egy kétélű kard… Talán tíz év múlva a 2012-es A Different Kind of Truth is klasszikusnak számít majd, és az emberek azért jönnek a bulikra.”

Van Halen – Vajon lesz-e nagy összeborulás?

Ami mindezek mellett biztos, hogy Eddie fia, Wolfgang szólólemezt készít, melyen ő játszik minden hangszeren. Apja szerint, aki eddig hallotta az albumot, annak nagyon tetszett, bár ennél többet nem árultak el a kiadványról.

Sammy Hagar egy nagy reuniont akar

A jó öreg Sammynek természetesen akad dolga bőven, úgyhogy nem csak otthon ül a babérjain azzal múlatva idejét, hogy vad ötleteket gyárt, azonban meglátása – hogy addig kell ismét összekapni a csapat meghatározó alakjait egy turné erejéig, amíg mindenki földi életét tengeti – nagyon is helytálló. Igazából neki még a pénz sem számítana:

„Mindenki azt kérdezi, hogy mibe kerülne ez. Az én részemről semmibe, nincs szükségem a pénzre. Én a rajongók miatt csinálnám ezt, a pénzt meg adják az élelmiszerbankoknak vagy valami.”

A reuniont viszont csak úgy vállalná, ha Michael Anthony basszeros és a jelenlegi énekes, David Lee Roth is ott lenne a színpadon.

„Az én ötletem volt, hogy Daviddel együtt menjünk turnéra, szóval ha mindenki boldog lenne ezzel, és száz százalékban az ötlet mögé állna – egó és viszálykodás nélkül –, akkor természetesen benne volnék, azonban kizárólag Michael Anthonyvel a basszusgitárnál. Ez az, amit a rajongók akarnak, és tudom, hogy minden idők legnagyszerűbb rockműsorát tudnánk nekik bemutatni. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a zenekar eredeti tagjai még itt vannak, így ismét össze tudnánk állni és énekelni, játszani, ahogy azt kell. Ennél nem is lehetne jobb, de meglátjuk, mi történik.”

Hogy ez összejöhet-e, azt nem tudni, mindenesetre semmilyen reakció nem érkezett még sem Eddie-től, sem a többi érintettől, így marad a találgatás és a várakozás.

*

Forrás: teamrock.com, rollingstone.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: