Nem sokat teketóriázott Dave Grohl és csapata, a Foo Fighters, és össze is rántották új lemezüket, ami 2020 folyamán biztos, hogy megjelenik. A gárda ráadásul elképesztő dolgokat tartogat az évre, amiből egyet már be is jelentettek.

Foo Fighters – Kész az új album, hamarosan bele is hallgathatsz

Huszonöt éves dallamok is felkerültek az új albumra

Legutóbb még csak annyit tudtunk, hogy dolgozik új lemezén a Foo Fighters, most azonban már biztos, hogy kész a Concrete And Gold folytatása. Az albumon Dave Grohl szerint olyan ötletek is találhatóak, amiket nem kevesebb, mint huszonöt éve vett fel otthoni alagsorában, azonban csak most tudta őket befejezni.

„Egyes dalok – néha pont a legjobbak – negyvenöt perc alatt születnek meg. Aztán vannak más dalok is a lemezen, olyanok, melyeknek a riffjein már huszonöt rohadt éve dolgozom. Először a seattle-i alagsoromban demóztam fel őket. Szóval néha negyvenöt perc, néha pedig huszonöt évbe telik.”

Egyelőre nincs pontos megjelenési időpontja az albumnak, de az biztos, hogy 2020-ban megjelenik, úgyhogy akár az is lehet, hogy hamarosan hallhatunk róla valamit. Mondjuk pont a Foo Fighters nyári novás koncertjén?

Újra kisbuszba zsúfolják cuccaikat

A zenekar – ahogy korábban is írtuk – idén ünnepli fennállásának huszonötödik évfordulóját, úgyhogy különleges dolgokkal is készülnek a rajongóknak. Ilyen például az a dokumentumfilm Dave-től, mely a What Drives Us névre hallgat. A filmben olyan zenekarok tagjaival készített interjút, mint a The Beatles, a Guns N’ Roses, a Metallica, a U2 és még sokan mások. És hogy mi a közös bennük? Nos, mindannyian kisbusszal kezdtek el turnézni annak idején.

„A film nemcsak nagyon király kisbuszos anekdotákról szól – melyekből azért van benne sok –, hanem inkább arról a hajtóerőről, ami mögöttük van. Például arról, hogy miért ad fel valaki mindent, lép ki a munkahelyéről, hagyja el otthonát és hagy mindent maga mögött azért, hogy kergessen egy álmot, amire nincs garancia, hogy beteljesül. Aztán éhezel, vérzel, beteg és dühös vagy, majd börtönbe kerülsz, harcokba keveredsz, de valahogy mindig eljutsz a következő koncertig.”

Ezt a filmet a Foo Fighters április-május folyamán egy rendkívüli turnéval ünnepli meg az Államokban, ahol kizárólag kisbusszal vágnak útnak, pont úgy, mint 1995-ben. Szerencsére a Nova Rock fesztiválra nem azzal jönnek, hiszen talán sosem érnének ide, úgyhogy az tuti, hogy 2020. június 12-én itt lesznek a szomszédban.

A kérdés már csak az, hogy te hol leszel? Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, akkor kattints IDE!

*

Forrás: kerrang.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: