Bátran mondhatjuk, hogy a finn Stratovarius a világ egyik vezető power metal bandája, akik már több évtizede benne vannak az iparban. A csapat természetesen a kezdetek óta alaposan átalakult, azonban két meghatározó tag, nevezetesen Timo Kotipelto énekes és Jens Johansson billentyűs még mindig a csapatban van, akik tolják előre a banda szekerét. Az északi zenekar szokatlan módon már jó ideje ül új lemezen, ami nehezen akar megszületni.

Stratovarius – Nem egyszerű szülés az új album

Timo Tolkki nélkül is szárnyalnak

Már a Stratovarius is belépett abba a korba, amikor hosszadalmas lenne egy karrierösszegzőt írni róluk. De igazából nem is azért vagyunk most itt, mivel a banda még mindig aktív és készíti jobbnál jobb lemezeit. Ugyan az alapító gitáros, Timo Tolkki már 10 éve nincs a csapatban, ennek ellenére a banda nem rogyott meg és Timo Kotipelto valamint Jens Johansson vezetésével újból magára talált.

Az új érát olyan albumok képviselik, mint a Polaris, az Elysium vagy a Nemesis, de ne feledjük legutóbbi korongjukat, a 2015-ben kiadott Eternalt sem. Azóta több koncert és válogatás-kiadványt is megjelentetett a csapat, úgyhogy rendesen elkényeztetik a rajongókat. A 2016-os Best Of című anyaggal Timo Kotipelto énekes azt ünnepelte, hogy 20 éve van a csapat soraiban.

„Wow! Fénysebességgel telt el ez a húsz év a Stratovariusban. Még mindig emlékezek arra a pillanatra, amikor csatlakoztam a csapathoz, és boldog voltam, hogy egy kis power metalt játszhatunk. És örülök, hogy még mindig képes vagyok rá ennyi év után.”

„Több lemez után sokkal bonyolultabb és sokkal több idő egy új albumot elkészíteni”

A banda válogatásanyagán ugyan volt egy új dal Until The End Of Days címmel, de persze van más is a tarsolyukban. Mivel az új lemez nem jön olyan egyszerűen, így az earMUSIC kiadó javaslatára egy különleges anyagot szállít le a finn banda 2018. szeptember 28-án Enigma: Intermission 2 címmel.

„Van rajta három teljesen új dal, valamint négy dal akusztikus, nagyzenekari változatban, melyen a srácok szintén játszanak akusztikus hangszereken. Van egy rakás anyagunk, de legalább az a három dal, aminek a keverése már kész van, az nagyon szépen szól.”

Persze aki a 2015-ös Eternal folytatását várja, annak sem kell már sokáig böjtölnie. Teljesen érthető, hogy ilyen karrier után nem jön menetrend szerint egy új anyag, Kotipelto szerint viszont 2019-ben mindenképpen megjelenik a lemez.

„Az a terv, hogy elkezdünk dalokat írni, mivel ez időbe telik. Remélem, hogy év végére készen lesznek, az viszont kérdés, hogy el tudjuk-e kezdeni a stúdiózást idén. Úgy tervezzük, hogy a felvételek három-négy hónapot emésztenek majd fel január-februártól számítva, de minden a teljes folyamattól függ. Több lemez után sokkal bonyolultabb és sokkal több idő egy új albumot elkészíteni.”

A csapat tehát nem ül a babérjain, úgyhogy érdemes résen lenni, mert bármi hír róluk, mi szólunk neked! Ősszel, egészen pontosan október 28-án Budapesten is megnézheted őket, ugyanis Tarja Turunennel érkeznek hozzánk, hogy egy fergeteges koncertet adjanak.

*

Forrás: blabbermouth.net, blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: