2015 őszén lejátszotta eddigi utolsó koncertjét a Van Halen, és azóta senki sem tudja, hogy mi történik a zenekar körül. A levegőben viszont az utóbbi időben érezni, hogy valami készül, úgyhogy rajongóként csak a legjobbakat reméljük, vagyis újabb turnét, esetleg lemezt.

Van Halen – 2019 a nagy visszatérés éve lesz?

Új lemezre nem sok az esély

Nehéz megtippelni, mi történik mostanság a Van Halen körül. Látszólag semmi, de ha a dolgok mögé tekintünk, akkor mégis találunk valamit. Arról szinte már mindenki hallott, hogy esetleg Sammy Hagar visszatérne a bandába, netán újra összeállna a klasszikus felállás, de ezekre ilyen formában vajmi kevés az esély, hiába akarja olyan nagyon Sammy ezt az összeborulást.

Egy új albumra is elég rosszak a kilátások, hiszen Eddie pont arról beszélt pár éve, hogy eddigi legutolsó lemezük, a 2012-es A Different Kind of Truth is jó, ha tíz év múlva klasszikussá válik a rajongók számára, tehát új albumnak nem sok értelme van amiatt, hogy mindenki a nagy slágereket akarja hallani a bulikon. A banda 41 állomásos nagyszabású 2015-ös turnéján rengeteg David Lee Roth-érás dalt játszott el, méghozzá sok ritkasággal, tehát ebben van a jövő, vagyis a turnéban.

Egy koncert mindenképpen benne van a pakliban

Erre utalt nemrég David Lee Roth énekes is, aki egy interjúban azt találta mondani, hogy „legközelebb a rockbandám ugyanazon a helyen fog játszani, mint a Yankees.” Amikor a riporter rákérdezett arra, hogy akkor a csapat stadionjában lépnek-e fel jövő nyáron, akkor tagadta a dolgot.

„Nos, én nem… Ha valamit most magnóra mondok, akkor mindenki azt mondja, hogy ez most kiszivárgott. A zenekar azonban… nem mondhatok többet.”

Mindebből sejteni lehet, hogy a Van Halen 2019-ben újra koncertezni fog, és minden bizonnyal nem csak egy helyszínen. Ráadásul zeneipari pletykák szerint eredeti felállásban játszanának, méghozzá Michael Anthony basszerrel, bár ő egyelőre cáfolja a dolgot. Mindenesetre David is úgy látja, hogy olvad a jég, és lehet valami megmozdulás 2019-ben.

„Nem tudom, meddig tart ez a csend, de a zenekar oldódik. Felvettem a kapcsolatot kollégákkal, hogy legyenek részesei egy show-nak: Metallica, Guns N’ Roses, Jason Aldean, a Foo Fighters, Church és Stapleton. Mind azt mondták, ha minden úgy alakul, benne lesznek.”

Wolfie szólólemeze a kanyarban

Hogy ebből mi lesz, vagy egyáltalán mit jelent a fenti kijelentés, azt nem tudni, de Eddie sem tétlenkedik, legalábbis ebben az évben megünnepelte debütlemezük megjelenésének 40. évfordulóját, méghozzá három signature gitárral, melyek a Super ’78, a ’78 Eruption Relic és a ’78 Eruption nevet viselik, és melyek annak a hangszernek az alapján készültek, mellyel feljátszotta a szóban forgó lemezt.

Mindeközben fiának, Wolfgangnak a szólómunkája is a finisbe érkezett, mivel Michael ’Elvis’ Baskette producer bejelentette, hogy ő bábáskodott az anyagon, melyre az utolsó kenet is felkerült.

„Nem lehet szavakkal kifejezni ezen a fantasztikus lemezen végzett utolsó keverés izgalmát, amit a megatehetséges Wolfgang Van Halennek készítettem. Annyira fantasztikus, és nagyon büszke vagyok mindenféle tekintetben. Hosszú ideje várunk rá, de megéri!”

Persze pontos megjelenési dátum itt sincs, de amint megtudunk valamit, mindenképpen szólunk. Légy résen!

*

Forrás: ultimateclassicrock.com, rollingstone.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: