Nem kérdés, hogy hatalmasat ment az utóbbi években a Twenty One Pilots. A srácok megszámlálhatatlan sikert zsebeltek be és rengeteget turnéztak, úgyhogy nem csoda, hogy eltűntek egy kis időre. Azonban 2018-ban ismét aktivizálják magukat, és hamarosan új lemezzel rukkolnak elő.

Twenty One Pilots – Megújulva, megerősödve térnek vissza

„Nem akartuk az embereket olyan dolgokkal untatni, melyek nem fontosak”

A Twenty One Pilots sosem tartozott a sikertelen vagy közepesen sikeres csapatok közé, hiszen közel tízéves fennállásuk legeleje óta nagy figyelem övei munkásságukat. A formáció utóbbi néhány éve kiemelkedő, hiszen minden tekintetben egy number one lemezt készítettek a Blurryface képében, amivel Grammy-díjat is nyert a duó. Nem csoda, hogy eltűntek egy kis időre.

„Úgy gondolom, hogy mi erre úgy tekintünk, mint egy szándékos csendes időszakra, melynek számos oka volt. Az egyik például, hogy befejeztünk egy hosszú turnét, ami valójában olyan öt-hatévnyi megállás nélküli utazás volt. Majd ott volt az őrült Grammy-dolog, ez pedig egy hatalmas év, évek voltak számunkra.”

Tyler Joseph és Josh Dun persze nem unatkozott ez idő alatt, de azért sem aggódtak, hogy a mai megváltozott zeneiparban az egyéves szünet alatt elfelejtik őket. Josh ennek ellenére rettenetesen hálás azoknak, akik ez idő alatt sem hagyták magára a bandát.

„Úgy tűnik, hogy vannak néhányan, akik a közelben maradtak, ami nagyszerű. Ezek azok az emberek, akiket szeretnénk magunk körül látni, és ők rengeteget jelenetnek nekünk. Mindeközben alkottunk és dolgoztunk, és csak hátrébb akartunk lépni egy kicsit, hogy a jelenben éljünk. Nem akartuk az embereket olyan dolgokkal untatni, melyek nem olyan fontosak, mint az anyag, melyen dolgoztunk.”

Kevésbé pörgős, de sokkal mélyebb lesz az új lemez

A duó elég sokáig várt az új album hírével, azonban 2018 júliusában megtörték a csendet, és bejelentették, hogy október 5-én, Trench címmel jelenik meg ötödik albumuk. Rögtön két dal, a Jumpsuit és a Nico and the Niners vezette fel a lemezt, ugyanis ez egyfajta átmenetet képez a két album között.

„Úgy érzem, hogy van valami, ami igazán összeköti a két albumot, ez pedig egy természetes fejlődésnek tűnik, aminek van is értelme. Nem említve, hogy az album többi része teljesen másképpen hangzik, de ezek a dalok szerintünk valóban egyfajta kapcsolódási pontok.”

Az októberben érkező új lemez egyébként természetesen hoz némi változatosságot, amire Tyler Joseph is felhívta a figyelmet, még messze az album elkészülte előtt.

„Tegnap éjszaka valami olyanon dolgoztam, amivel kapcsolatban nagyon izgatott vagyok. Ebben a pillanatban úgy gondolom, hogy kevésbé lesz pörgős, mint az előző album, mivel egy kicsit jobban szeretnék összpontosítani a szövegekre.”

Az eddig napvilága hozott három dal hallatán te is eldöntheted, hogy így van-e, ráadásul hogy tovább fokozzuk az izgalmakat, eláruljuk, hogy ott leszünk a duó koncertjén Bécsben 2019. február 17-én, úgyhogy ha imádod a srácokat, akkor ne késlekedj, hanem kattints IDE!

*

Forrás: nme.com, altpress.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: