Minden alkalommal, ha szóba kerül a The Rolling Stones, akkor előkerül a visszavonulás témaköre is. Na, pont ez az, amitől nem kell félniük a rajongóknak, ugyanis Mick Jaggerék akkor sem hagyják abba a koncertezést, ha járókerettel kell felmenniük a színpadra.

The Rolling Stones – Beintenek a visszavonulásnak

„Adj ötvenezer embert és otthon érzem magam”

2018 nyarán egy hatalmas Rolling Stones-koncertet tomboltunk végig Prágában és egyáltalán nem látszott a zenekaron, hogy be akarják fejezni. A csapat már lassan megszámlálhatatlan koncerten van túl, de még mindig találnak motivációt, hogy újra színpadra lépjenek. Keith Richards gitáros ehhez különösen sajátos módon áll.

„Ez egy életforma, ez az, amit csinálok. Adj ötvenezer embert és otthon érzem magam, ahogy az egész zenekar. Ronnie-val koncert előtt gyakran mondjuk azt, hogy gyerünk fel a színpadra, hogy békére és nyugalomra leljünk”

A gitáros szerint a rengeteg próbának van értelme még ennyi év után is, hiszen be kell rúgni azt a motort valahogy a pihenés után, plusz a koncertek programja is ekkor tisztázódik le. A 2018-as turné egyébként hirtelen ért véget a Stonesnak, így nem csoda, hogy 2019-re is előirányoztak jó pár koncertet, bár ezúttal az Egyesült Államokba, és stadionokba.

„A banda nagyon jó formában volt, és úgy érződött, hogy most érünk fel a csúcsra, szóval tanácstalanul néztünk körbe az utolsó varsói koncert után azt kérdezve egymástól, hogy tényleg ennyi volt-e. Ekkor vetettük el az új turnénak is a csíráját. Egyébként is mi mást csinálnék?”

Mick szívműtéte sem fogja vissza őket

Azért a rock and roll életmód és a turné megviseli a szervezetet, és sajnos hiába tervezte be a banda 2019 tavaszára amerikai turnéját, el kellett halasztania, ugyanis Mick Jaggernek szívbillentyű-csere műtétre volt szüksége. Mindez alaposan meglepte a világ rockzene szerelmeseit, de aggodalomra nincs ok, az énekes orvosai teljes felépülést várnak, és hamarosan újra a színpadon lesz a veterán dalnok. Mick egyébként már üzent is a rajongóknak.

„Nagyon utálom, hogy így cserben hagytalak benneteket. Le vagyok törve, hogy el kellett halasztani a turnét, de keményen dolgozom, hogy mihamarabb visszatérjek a színpadra. Köszönöm mindannyiótoknak az üzeneteket és a támogatást, sokkal jobban érzem magam. És szintén nagy köszönet a kórház személyzetének a nagyszerű munkáért!”

Mindezek ellenére a csapat egyik tagja sem gondolkodik utolsó turnékon és visszavonuláson, hanem mennek előre, sőt már a korábban beharangozott új albumról is egy kicsit többet tudni, mivel Keith most több infót osztott meg a nagyérdeművel.

„Mickkel összeültünk a stúdióban Don Was producerrel együtt az elmúlt hónapokban és összeraktunk pár ötletet. Akarunk még pár ilyen alkalmat, de nem tudjuk biztosan, mikor. Szóval folyamatban van a dolog. Annyit mondhatok, hogy néhány szép dolog már alakul és remélhetőleg még több lesz. Nagyon szórakoztató ezzel foglalkozni. Minden alkalommal, amikor összeülünk és megkérdezzük egymástól, hogy van-e valami új a tarsolyunkban, akkor pár dal előbukkan.”

Hamarosan tehát biztos, hallunk még a zenekarról, úgyhogy légy résen, hozzuk majd a friss infókat!

*

Forrás: rollingstone.com, rollingstone.com, chicagotribune.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: