Régi jó barátunk, a nickelsdorfi Nova Rock fesztivál idén sem okoz csalódást: mind a négy napba sikerült komoly bandákat felsorakoztatni, akik biztosítják az unatkozás mentes perceket. Mini sorozatunkban először az első napot vesszük górcső alá, és bemutatjuk, hogy bizony a kis bandák is komolyan rázendítenek majd a sógoroknál.

Nova Rock 2018 – Az első napon sem fogsz unatkozni!

Nem érdemes a kis zenekarokat sem lenézni

Idén amolyan nyárindító lesz a Nova Rock fesztivál, melyet hagyományszerűen Nickelsdorfban – vagy ha jobban tetszik, a magyar határtól alig néhány kilométerre, Miklóshalmán – rendeznek meg, ezúttal június 14. és 17. között. A helyszínt talán nem is érdemes bemutatni részletesen a jó ismertségre való tekintettel, úgyhogy ugorjunk a műsorra!

Már az első napon, vagyis június 14-én sem kell unatkoznod vagy folyamatosan sörért sorban állnod a koncertek hallgatása helyett, ugyanis keményen berúgja a motort a Nova Rock. A kisebb zenekarok is okoznak nagy meglepetéseket, vegyük rögtön a Shinedownt, akik májusban hozzák ki Attention Attention című hatodik lemezüket. A jacksonville-i srácok alaposan a húrok közé csapnak az albumon, nyers és kemény dalokat szállítanak ezúttal.

Ha matekos őrlésre vágysz, akkor van egy jó hírünk: jön a Meshuggah is a szomszédba, akik mindig precízen kiszámolják, hány riffet kell elhinteniük ahhoz, hogy eszeveszett headbangelésre buzdítsanak. Ha szereted a keményebb zenéket, akkor lesz metalcore is a The Charm And Fury, az Asking Alexandria és a Parkway Drive tolmácsolásában, de igazán agyament zúzás is a Dead Cross-nak köszönhetően. A bandában pedig nem más, mint a Slayer egykori dobosa, Dave Lombardo püföli a bőröket, úgyhogy nem meglepő a zene vadsága.

A Skillet személyében egy jó ismerős is meglátogatja a sógorokat, ráadásul az amerikai banda – akik nem fukarkodnak az emlékezetes dallamokkal – hozzánk is benéz majd a VOLT fesztiválra, úgyhogy akár duplázhatsz is, ha úgy tartja a kedved. Ha jó ismerős, akkor nem érdemes elfelejteni a Megadeth gárdáját sem, akik ugyan még ülnek új lemezükön, ennek ellenére semmi sem állítja meg Dave Mustaine csapatát, hogy felidézzen jó pár klasszikus thrash opuszt a két éve kiadott Dystopia dalai mellett.

Önálló koncerttel hazánkat is meglátogatja ebben az évben a Black Stone Cherry, de azért nem lehet piskóta egy intenzív fesztiválbulin is elcsípni a kentuckyi bandát. Új lemezük áprilisban jelenik meg Family Tree címmel, és tuti forrásból tudjuk: nem adták alább az előző Kentucky album színvonalánál!

Az első napon is lesznek nagyágyúk

Persze nem feledkezünk meg a nagyobb nevek előtt sem, bár a Seiler und Speer, valamint a Kraftklub inkább a németajkú zenerajongóknak mond többet, azonban a Die Toten Hosen mindenkinek ismerősen cseng a fülében. A düsseldorfi punkok már 36 éve koptatják a deszkákat és tavaly is jelent meg albumuk Learning English Lesson 2 címmel, persze a régi klasszikusokból is előkerül nyilván majd jó pár a fergetegesnek ígérkező koncerten.

Corey Taylor másik bandája, a Stone Sour is nagyon lendületben van, hiszen Hydrograd címmel tavaly nyáron jelent meg új – amúgy zseniálisan sikerült – albumuk, melyet 2018-ban is megállás nélkül futtat a csapat. Önálló koncerten már láttuk őket tavaly, úgyhogy bizton állíthatjuk: ez a koncert sem lesz laza sétagalopp. Amit viszont nagyon remélünk, hogy a néhány hete rejtélyes betegség miatt félreállt Josh Rand gitáros addigra rendbe jön.

A Nova Rock első napjának legnagyobb durranása pedig nem más, mint Marilyn Manson őrült bulija lesz. Az indusztriális metal antikrisztusának tavaly egy igen kellemetlen balesetben volt része, amikor az egyik színpadi díszletet magára rántotta (ki is kellett hagynia jó pár koncertet), de 2018-ban is villantott már, mivel amerikai turnéjának egyik állomásán idejekorán elhagyta a színpadot. Ráadásul a néhány felcsendülő dalt is nagyrészt háttal a közönségnek énekelte el a balhés rocksztár. Manson körül tehát mindig forr a levegő, úgyhogy a Nova Rockon is eszement buli várható.

Ha felkeltettük az érdeklődésed, akkor kattints IDE és válogass a jegyek közül, majd pedig biztosítsd be a helyed mihamarabb az egyik járatunkra!

A Nova Rock második napjáról ITT olvashatsz.

*

Forrás: novarock.at


 

Oszd meg barátaiddal a Facebookon: