2016 eddig a nagy összeborulások éve volt, elég csak a rocktörténelmi jelentőségű Guns N’ Roses turnéra gondolni, ami jelenleg is tarol Dél-Amerikában. De említhetnénk akár a klasszikus Misfits fellépéseit vagy a grunge szupergroup, a Temple Of The Dog ünnepi koncertjeit. A sort ezzel még be sem fejeztük, ám máris jön egy újabb jelentkező, méghozzá a chicagói rockerek, a The Smashing Pumpkins fiai, akik a pletykák szerint valami igazán nagy dobásra készülnek 2017-ben.

The Smashing Pumpkins – Jövőre újra összejöhet a klasszikus felállás

Billy Corgan, az origó

Bár a The Smashing Pumpkins nem egy ember köré épül, ennek ellenére simán igaz az állítás, hogy a csapat énekes-gitárosa, Billy Corgan, a banda alfája és ómegája. A ma már tar fejjel nyomuló zenész ugyanis az egyetlen tag a jelenlegi felállásban az 1988-as alapítók közül, ha nem vesszük be a körbe az utóbbi időben oda-vissza ingázó Jimmy Chamberlin dobost.

A frontember az utóbbi időben igen aktívan nyilatkozik, illetve különféle projektekben is részt vesz, melyek közül az egyik Sierra Swan szólólemeze, aki a Black Eyed Peas és a Dollshed soraiból lehet ismerős, az utóbbi időben pedig a koncerteken segítette ki a chicagói rockereket. Az énekesnő ráadásul annyira belehabarodott a The Smashing Pumpkins zenéjébe, hogy elkészítette saját változatát a Soot And Stars-ból.

Billy azonban nem éri be egy kis vendégszerepléssel, legutóbbi Facebook-üzenetében például kikotyogta, hogy a legendás Rick Rubinnal dolgozott nemrég, és 12-13 dal el is készült szólólemezéhez, amiről több információt azonban nem árult el.

The Smashing Pumpkins – Jövőre újra összejöhet a klasszikus felállás

2017 nemcsak új albumot, hanem reuniont is hoz

Legalábbis, ha hihetünk a zeneiparban keringő pletykáknak, miszerint Billy 2017-re máris leszervezett pár reunion koncertet és különböző fesztiválfellépéseket.

Bár korábban mereven elzárkózott a dologtól, 2016 augusztusában megtört és a jég, és elhintette, hogy 17 év után ismét felvette a kapcsolatot az 1999-ben távozott D’Arcy Wretzky basszerossal, ahogy James Iha gitárossal és az utóbbi időben ingázó Jimmy Chamberlinnel is, akit a legutóbbi albumon nem más, mint Tommy Lee helyettesített a Mötley-ből.

The Smashing Pumpkins – Jövőre újra összejöhet a klasszikus felállás

Bár szerinte egyelőre képlékeny a dolog, és nem akarnak elsietni semmit, azért a frontember legutóbbi nyilatkozata sokat elárul a jelenlegi helyzetről:

„Hogy újra összejövünk-e? Egyelőre nem tudom, de az biztos, hogy vannak terveink jövőre, ahogy turné is lesz Smashing Pumpkins név alatt. És, hogy ki fog színpadon állni? Majd meglátjuk [majd kacsintott egyet a kamerába Billy – szerk.].”

Természetesen a 2009-ben útjára indított Teargarden by Kaleidyscope ciklusról sem feledkezett meg a főnök, aminek legutóbbi szelete 2014-ben jelent meg, ám a következő epizód sem várat magára sokáig, amit az eredeti garnitúrával venne fel Corgan, méghozzá a Gish és Siamese Dream lemezek szellemében.

„Lehet, hogy őrültnek fogtok hinni, de egyszerűen arra vágyom, hogy ismét rock and roll zenét írjak. Azt hiszem, készen állok, hogy visszatérjek a súlyos riffekhez és a hatalmas refrénekhez.”

*

Forrás: http://teamrock.com/news/2016-08-17/billy-corgan-ponders-smashing-pumpkins-reunion, http://consequenceofsound.net/2016/09/billy-corgan-teases-smashing-pumpkins-reunion-album-in-style-of-gish-and-siamese-dream/, https://www.facebook.com/smashingpumpkins/posts/10154586108737642

Oszd meg barátaiddal a Facebookon: