Több dolog miatt is mérföldkő volt a Green Day számára a 2015-ös év, azonban 2016-ban újból hegyezhetik a fülüket a rajongók, mivel az évekkel ezelőtti triplalemez után új stúdióalbumot ad ki a kaliforniai punk banda. Az anyag állítólag a helyes irányba mutat, és a megfelelő zenei alázattal fogtak neki a srácok a dalszerzéshez, így akár egy újabb kiemelkedő alkotásnak lehetünk hamarosan fültanúi.

Green Day – Új albummal tetőzik a 2015-ös sikereket

Hatalmas sikerektől az új albumig

2015 áprilisában hatalmas megtiszteltetés érte a Green Dayt, ugyanis a kaliforniai csapatot beiktatták a rock and roll halhatatlanjai közé, vagyis a Rock And Roll Hall Of Fame-be.

Mindezt azzal fejelték meg, hogy 2004-es sikerlemezről, az American Idiotról szóló musicalt eresztették színpadra, mely 2016-ban egy brit turnén jutott el még szélesebb nézősereghez, de a friss hírek szerint hamarosan a szintén ehhez a koronghoz kapcsolódó mozifilmet is közszemlére bocsátják.

Mindezek ellenére nem lassítottak Billie Joe Armstrongék, hanem belevetették magukat a munkába és összerántottak egy új albumra való dalcsokrot, ami Revolution Radio címmel gurul be a lemezboltokba 2016. október 7-én. A lemezről ízelítő jelleggel elsőként a Bang Bang debütált, ami később klipet is kapott, méghozzá nem is akármilyet.

A dalt egyébként Billie egy fegyveres rabló szemszögéből írta, amihez további katalizátort még a manapság sajnos gyakorivá vált terrorcselekmények és lövöldözések is adtak. Maga a koncepció egyébként rettenetesen kimerítette a Green Day frontemberét, szerinte sosem lenne képes ilyen szörnyűségekre.

„Még azt sem mondhatnám, hogy próbáltam megérteni, egyszerűen csak igyekeztem valahogy felépíteni a karaktert. Nem is tudom, hogyan képes valaki ilyen borzalmakra, én mindenesetre tudom, hogy soha nem tennék ilyet.”

Már tervezik a turnét, talán minket is meglátogatnak

Az új album egyébként már a 12. sorlemez lesz az idén 30 éves brigádtól (már hogyha az elődzenekar alapításának évét, 1986-ot vesszük alapul) és 12 friss, energikus dallal dobja majd fel napjainkat.

„Előfordul, hogy otthon ülsz egyedül, és úgy érzed, hogy szellemileg munkanélküli vagy. Ilyenkor megpróbálsz rájönni arra, hogy kis is vagy valójában, hogy mi lehet a legőszintébb dolog, amit mondhatsz magadról. Nagyjából erről szól ez a lemez.”

Green Day – Új albummal tetőzik a 2015-ös sikereket

Az új anyaghoz kapcsolódó turné pedig már a nyakunkon van, mivel szeptember 20-án startolnak Észak-Amerikában, majd 2017 januárjában már Európát veszik célba.

A menetrend folyamatosan bővül, így egyelőre nem tudjuk pontosan, hol tudjuk megnézni a srácok továbbra is őrületes hangulatú koncertjét, az viszont biztos, hogy legalább a közelben el lehet majd őket csípni.

A legfrissebb hírek szerint hozzánk legközelebb Krakkóban csap egy hatalmas bulit a Green Day, ahová mi is utazást szervezünk. Ugye, Te sem hagyod ki ezt a lehetőséget? Kattints IDE a részletekért!


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: