Húzós időszakon van túl a The Dead Daisies, ugyanis rengeteg koncertet adtak tavaly megjelent lemezükkel. Többek között nálunk is jártak, nem egy alkalommal. A banda azonban kisebb pihenő után újra begyújtotta a rakétákat, ráadásul megváltozott felállással, ami valószínűleg hatással lesz a csapat jövőjére is.

The Dead Daisies – A változás útján

Hatalmas siker lett a Burn It Down

Nem most írtunk a The Dead Daisiesről, és azóta bizony volt történés a csapat háza táján. 2018 áprilisában ugyanis új dobossal, Deen Castronovóval a cájg mögött jelent meg a csapat új lemeze Burn It Down címmel. A lemez ugyancsak igen húzós lett, amiről John Corabi énekes lelkesen nyilatkozott.

„Öröm volt ismét együtt dolgozni Marti Frederiksennel és a zenekarral azon, amiről azt hiszem, hogy a következő nagy lépés lesz a The Dead Daisies számára. Ez egy tökös, old-school rocklemez!”

Persze Doug Aldrich gitáros sem hagyta szó nélkül az anyagot, ő ennyivel egészítette ki társát: „Az új Daisies-lemeztől leolvad az arcod! Nyers és agresszív, teljesen új hangzással.” Az album elég sikeresnek bizonyult, hiszen talán sosem látott mennyiségű koncertet adott a banda a Burn It Down kapcsán. Többek között nálunk is jártak, és nem is egyszer. Ennek köszönhetően a megfáradt gárda kisebb szünetet irányzott előre magának 2019-ben, amit pár hónapnál nem bírtak tovább.

Glenn Hughes az új frontember

Augusztus 23-án ugyanis Locked & Loaded címmel egy feldolgozásalbumot adtak ki, melyen sok olyan tétel is megtalálható, amiket élőben már hosszú ideje játszanak. A kiadványon kiváló zenészek egészen hosszú sora szerepel: Doug Aldrich, Jackie Barnes, Deen Castronovo, John Corabi, Richard Fortus, David Lowy, Marco Mendoza, Dizzy Reed, Jon Stevens és Brian Tichy is. (Mivel az évek során ők erősítették az all-star csapatot.) Corabi szerint a Locked & Loaded egy tiszteletadás kedvenceik előtt.

„Ez egyfajta kalapemelés azon hőseink és bandák előtt, akiknek albumait tinédzserként megvettük és inspiráltak bennünket. Összegyűjtöttük ezeket a dalokat egy lemezre, és így együtt igazán ütősek! Gondolhatnak minket a legtöbben rocksztárnak, de végső soron mi is csak hatalmas zenerajongók vagyunk!”

A nagy lendület és sikerek miatt volt furcsa, hogy a zenekar a semmiből bejelentette, hogy John Corabi énekes és Marco Mendoza basszer elhagyja a gárdát, ugyanis saját projektjeikre szeretnének koncentrálni.

„A The Dead Daisies egy zenei kollektíva, melynek tagjait a nagyszerű rockzene közös szeretete hozza össze. Ez egy élő, lélegző, zenei organizmus azzal a hitvallással, hogy a rock valóban és jól érzi magát. A banda kezdete óta az volt a ötlet, hogy a tagok letehetnek az asztalra saját ötleteket, ugyanakkor szabadon jöhetnek-mehetnek, amikor saját projektjeiken dolgoznak. John és Marco is mindig tagja marad a The Dead Daisies zenei családjának, de ezen a ponton úgy döntöttek, hogy saját szólóprojektjeiken dolgoznak.”

A jó hír, hogy a zenekar nem akárkit igazolt le helyükre, hanem a rock hangját, vagyis Glenn Hughest. Ő nemcsak eszméletlen jó énekes, hanem remek basszusgitáros, ezen képességeit pedig nem akárhol, hanem anno a Deep Purple-ben is kamatoztatta. A banda egy dalt, a Righteous Dayst már be is mutatta vele (a videóban tekerj 1:55-höz), de a háttérben készül az új album, mely 2020-ban jön ki.

Ami biztos, hogy ezzel a döntéssel nem kicsit változik a csapat zenei képe, amiről szerintünk neked is megvan a véleményed. Ha szeretnéd megosztani velünk, akkor kommenteld be a Facebookon, ezen cikk alá! Katt IDE!

*

Forrás: loudersound.com, loudersound.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: