Ha június, akkor Nova Rock! Akár ez is lehetne a fesztivál szlogenje, hiszen ezúttal is júniusban rendezik meg a négynapos eseményt Nickelsdorfban. A határhoz igen közel fekvő településen a rock- és metalszíntér krémje ezúttal is felvonul, bulijaikkal azonnal beindítva a fesztiválszezont.

Nova Rock 2017 – Ezúttal sem maradunk sztárzenekarok nélkül

4 nap, 8 húzónév

Bár hónapokkal ezelőtt arról szólt a fáma, hogy 2017-ben csak háromnapos lesz a fesztivál, végül úgy alakult, hogy mégis 4 napon keresztül tombolhatunk a rock-és metalopuszokra a sógoroknál megrendezett Nova Rock fesztiválon.

A június 14-17 között lezajló rendezvény minden napjára sikerült két igazán nagy nevet leigazolni a szervezőknek, így már a nyitónapon a Linkin Park és Fatboy Slim párosra rugózhatunk egyet. Míg utóbbi banda nem feltétlenül passzol a fesztivál profiljába (bár a rockrajongók biztos ismernek egy-egy igen jól eltalált dalt tőlük), addig Chester Benningtonék minden bizonnyal okoznak kellemes perceket, annak ellenére, hogy új albumuk kifejezetten mellőzik a rockzenei megoldásokat.

Június 15-én az 5 év után új albummal jelentkező Blink-182 bulizik egyet a nagyszínpadon, majd a „The Big 4” egyik oszlopos tagja, a Slayer súlyt le a fesztiválozókra. Kerry Kingék 2015-ös Repentless című lemeze annyi energiával bír, hogy még mindig van benne szufla, így simán róhatják vele a köröket a nagyvilágban.

A legnagyobb szenzáció a harmadik napra maradt, hiszen a Rage Against The Machine hagyományait felélesztő Prophets Of Rage minden bizonnyal kissé eltörpül majd a 6 év után visszatérő System Of A Down mellett.

Serj Tankianék ugyan 2005 óta nem jelentkeztek lemezzel, de az aligha zavarja a rajongókat majd. Halkan azért elhintjük a jó hírt: nemrég úgy nyilatkoztak a srácok, hogy 15 ígéretes dal van a tarsolyukban, szóval, ha úgy gondolják, akkor egy friss lemeznek hamarosan nekifoghatnak.

Nova Rock 2017 – Ezúttal sem maradunk sztárzenekarok nélkül

Az utolsó napot egyáltalán nem szabad félvállról venni, hiszen két nagy sikerű punkbanda, a Green Day és a Rancid felel majd a hangulatért. Billie Joe Armstrongék a pocsékul sikerült 2012-es trilógia után 2016-ban nagyot robbantottak a Revolution Radio című lemezzel, szóval az ismét lázba hozott rajongók nagy bulit csapnak, ahogy vélhetően a punkzene másik amerikai zászlóvivőjének koncertje alatt is.

A június 17-ei nap záróakkordja pedig Michael Knight, azaz David Hasselhoff buliműsora lesz, ami a retróőrülteknek mindenképpen okoz majd kellemes pillanatokat.

A többiekről se feledkezzünk meg!

Nagy hiba volna, hogyha kihagynánk a headlinereken kívül fellépő bandákat, hiszen remek bulit csapnak minden bizonnyal ők is, sokak számára pedig valószínűleg ők jelentik majd az igazi vonzerőt a Nova Rock fesztivállal kapcsolatban.

Lesz például Steel Panther-buli, ahol Michael Starrék legújabb, Lower The Bar albumukat mutatják be, de jönnek az új gitárossal nyomuló ausztrál rockerek az Airbourne fiai is.

Szintén az első napon játszik az új-zélandi didgeridoo metalos Like A Storm, akik rengeteg kiváló zenekarral osztották meg a színpadon eddigi karrierjük során, de a magyar származású Báthory Zoli vezette Five Finger Death Punch is behúz egyet a keményebb zenék kedvelőinek.

Ha már a keményebb zenéknél tartunk: június 15-én Gojira, Architects és Sucidal Tendencies koncert lesz (utóbbi zenekarban Dave Lombardo a doboknál), de a Mastodon is bemutatja, hogy mit alkotott idén, továbbá az In Flames elővezeti az ezúttal jobban sikerült lemezét.

A Myles Kennedy vezette az Alter Bridge pedig visszatér Ausztriába a nemrég lenyomott bécsi koncertje után.

A június 16-17-ei végjáték a német thrasherekkel, a Kreatorrel, valamint a csatametalos Sabatonnal lesz teljes, de az ő oldalukra áll majd a Simone Simons énekesnő fémjelezte holland Epica, valamint a Thin Lizzy utódzenekar, a Black Star Riders is.

Természetesen rajtuk kívül még mindig van az étlapon pár ígéretes banda, tehát panaszra ezúttal sem nyílhat ajkunk, érdemes kilátogatni 2017-ben is a Nova Rockra!

*

Forrás: novarock.at

Te sem hagyod ki a 2017-es Nova Rockot? Minden napra szervezünk utazást, de, ha a teljes fesztiválra benevezel, akkor is tudsz velünk utazni. Váltsd meg nálunk egyszerűen napijegyed vagy bérleted az utazásod mellé! Katt ide!


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: