Hosszú idő után a rajongók nagy örömére új albummal jelentkezett a Within Temptation. A holland szimfonikus metal banda ezúttal azonban alaposan felfrissítette hangzását, nagyot merítve a populárisabb műfajból.

Within Temptation – Újraértelmezték a metalt

Sharon majdnem szakított a csapattal

Nem keveset, öt évet kellett várni a Within Temptation új lemezére, mely Resist címmel került boltokba 2019. február 1-én. A holland csapat hosszú szünetet tartott, mely nem volt véletlen, ugyanis az album – turné – album körforgás kicsit kimerítette a csapat fronthölgyét, Sharon Den Adelt.

„Volt egy időszak, amikor visszatérve a Hydra turnéjáról, nem voltam abban biztos, hogy folytatni akarom a Within Temptationt. Hosszú ideje turnézunk már, és hogy rövidre fogjam a dolgot, ez vezetett ahhoz, hogy változtattunk a zenénken egy kicsit. Vagyis a tény, hogy belefáradtam ebbe a mókuskerékbe: új album, turnézás, fesztiválkoncertek, színházas koncertek majd ismét új album. Mindig ugyanaz a dolog, ezt csináltam egész felnőtt életemben. És szeretem, nem is változtatnék rajta semmit, de ugyanakkor rengeteg dologról le is maradtam.”

Ennek köszönhető, hogy Sharon My Indigo néven saját szólóprojektbe is fogott, mely egyáltalán nem a metalból vagy a rockzenéből táplálkozik, hanem sokkal populárisabb hangnemet üt meg. Ugyanakkor igen közel áll az énekesnőhöz, aki maga is úgy nyilatkozott, hogy „ezek nagyon személyes dalok, mivel csak ezek voltak nekem, amikor írtam őket, és segítettek átvészelni mindent, amivel megküzdöttem”.

„Az volt a fő célunk, hogy összegyűjtsük az összes olyan hangzást, amit szeretünk”

Mindennek köszönhető, hogy a Within Temptation immáron hetedik albuma alaposan eltér az eddigiektől hangzás és felépítés szempontjából. Már az ezt megelőző Hydra is igen letisztult volt, azonban volt metalos éle, ezúttal viszont sokkal többet kísérletezett a gárda új hangzásokkal, és úgy készített metalt, hogy az egy sokkal szélesebb közönség számára lett befogadhatóbb.

„Az volt a fő célunk, hogy összegyűjtsük az összes olyan hangzást, amit szeretünk, majd tegyük nyerssé, amennyire csak tudjuk. Mindez lehetővé tette számunkra, hogy olyan új zenei világot alakítsunk ki, ami súlyosabb, koszosabb és sokkal futurisztikusabb, mint amit valaha készítettünk. A Resist a mi új értelmezésünk a metalra, így hívjuk újból életre a modern zene lázadó élét.”

Az albumon olyan vendégek szerepelnek, mint Anders Fridén, az In Flames frontembere, Jasper Steverlinck az Aridból, de a Papa Roach főnöke, Jacoby Shaddix is tiszteletét tette a korongon, akivel az album nyitótételét készítették el a hollandok. A nemrég szintén igen meglepő anyagot leszállító csapat énekese elismerően nyilatkozott a Within Temptation teljesítményéről: „Srácok, nagyszerűek vagytok! Már húsz éve zenéltek, ezzel a dallal pedig további húsz évig fogjátok tolni” – mondta.

A holland brigád tehát újabb vizeken robog előre, és úgy tűnik, hogy a recept sikeres, szóval alig várjuk, hogy minél többször találkozzunk velük önálló koncerteken, fesztiválokon.

*

Forrás: loudersound.com, blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: