Már egy ideje elkezdtük a visszaszámlálást, de a rakétákat igazából csak most kezdjük beizzítani, ugyanis alig három hónap múlva ismét Európába jön Avril Lavigne. A kanadai énekesnő hosszú ideje nem járt az öreg kontinensen, így a látványosnak ígért koncertjei iránt nagy az érdeklődés.

Avril Lavigne – Hamarosan Európába jön vadiúj lemezével

„Látom, hogy mennyit jelentenek ezek a dalok a rajongóknak”

Nagy nap lesz nekünk 2020. március 22-e, ugyanis több mint tíz év után ismét hozzánk közel lép fel Avril Lavigne. A kanadai énekesnő Magyarországon 2008-ban járt utoljára, Bécsben viszont 2005-ben, így a Wiener Stadthalléba átszervezett buli biztos, hogy hatalmas és érzelmes lesz. Az első koncertek egyébként már le is mentek Észak-Amerikában, Avril pedig annak ellenére, hogy sokat kihagyott betegsége miatt, egyáltalán nem volt ideges.

„Azt hittem, hogy elképesztően ideges leszek, de nem így történt. Nyugodt és átgondolt voltam, valamint nagyon földhöz közeli. Izgalmas volt, olyan, mint a nyári szünet után visszamenni a suliba és ismét találkozni a barátokkal. Nagyon hiányzott ez az érzés.”

Az őt ért borzalmakról korábban már írtunk, úgyhogy erre nem térnénk ki ezúttal, azt viszont érdemes kiemelni, hogy a 2019 elején megjelent Head Above Water nagy hatással van a rajongókra, sokan ezekből merítenek erőt. Erről Avril is rengeteget beszél interjúi során.

„Amikor színpadon vagyok, látom, hogy mennyit jelentenek ezek a dalok a rajongóknak, a koncertjeim nagyon érzelmesek. Egy lány valamelyik koncert után azt mondta nekem, hogy a dalaim segítettek neki átvészelni a rákellenes kezeléseket. Ez elképesztő, mert így ez a zene valós lesz a számomra. Nagyon boldog vagyok, hogy ez bátorít másokat és erőt ad nekik.”

Tűz és víz egyszerre a színpadon

Az eddigi beszámolók szerint tényleg érzelmes és látványos koncertre kell készülnünk, melyen a korábbiakban beharangozottak szerint szinte tényleg minden lemezről elcsattanak majd dalok. Az új album tételei mellett a Let Go és a The Best Damn Thing lesz a fókuszban, de a látványért sem kell majd a szomszédba menni.

„A tűz és víz témát szerettem volna kidomborítani, így ezek jelennek meg a látványelemekben az egész koncert alatt. Jó lenne igazi esőt és tüzet is teremteni a színpadon, de ez sajnos nem lehetséges. Az egész folyamat azonban annyira fontos és különleges számomra, hogy újra és újra szerelembe esek a zenével. Amikor az egész show-t sikerült élőben is prezentálni, az marhára varázslatos volt.”

Az Államokban és Kanadában Jagwar Twin nyitott Avrilnek a koncerteken, arról viszont egyelőre nincs infó, hogy Európában ki fogja beizzítani a hangulatot a fellépések előtt. Erre szerintünk nem lesz szükség, de azért kíváncsian várjuk a kvázi előzenekar kilétének a felfedését.

Ha szeretnéd az utolsó jegyek egyikét megkaparintani, akkor kattints IDE és gyere velünk 2020. március 22-én a Wiener Stadthalléba Avril Lavigne koncertjére!

*

Forrás: riffmagazine.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: