Új albummal jelentkezik nyáron Tarja Turunen, a Nightwish egykori énekesnője. A saját bevallása szerint is munkamániás pacsirta az elmúlt években nem ült babérjain, így meglepő, hogy máris összerakott egy új albumra való anyagot. A szóban forgó lemez ráadásul súlyosabb és sötétebb lesz, mint elődje.

Tarja Turunen – Sötétebb és súlyosabb lemezzel robbant nyáron

Augusztusig kell várni az új lemezre

Nem is olyan régen írtunk Tarja Turunenről, aki annak ellenére, hogy 2016-ban adta ki legutóbbi stúdióalbumát, elkényeztette rajongóit az elmúlt két esztendőben is. Sorlemeze mellé The Brightest Void címmel ráadáskiadványt is csapott, majd egy karácsonyi lemez következett, a sort pedig tavaly kihozott koncertlemeze zárta. Mindemellett aktívan turnézott, úgyhogy mindenképpen meglepő, hogy ennyire hamar összekalapált egy új albumot.

A szóban forgó lemez pedig 2019. augusztus 30-án farol be a boltokba az earMUSIC gondozásában, és Tarja szerint az előzőnél mindenképpen sötétebb és súlyosabb lesz, így nem meglepő az In The Raw névválasztás.

„Azt gondoljuk, hogy az arany egy csiszolt, tökéletes, kifinomult és luxus valami, de természetes formájában egy nyers elem.”

Csak ennyit fűzött albumához, mely ezúttal vendégeket is felvonultat, hiszen feltűnik az albumon a Lacuna Coil csinos fronthölgye, Cristina Scabbia, a Kamelot énekese, Tommy Karevik és Björn “Speed” Strid is a Soilworkből, aki az elsőként kiadott kislemezdalban, a Dead Promisesben szerepel.

„Nagyon imádom, hogy a gitár egyenesen az arcodba mászik. Erőteljesen énekelek, úgyhogy kell valami húzós a háttérbe, hogy ne érezzem magam egyedül.”

Még mindig keményen képezi a hangját Tarja

A szóban forgó új album természetesen CD, bakelit, digitális és különleges, limitált box set változatban is elérhető lesz a rajongóknak, úgyhogy lesz mit aláíratni a koncerteken, hiszen szokás szerint nem maradhat el az ehhez a lemezhez csatlakozó turné sem. Ahogy azt megszokhattuk, Európa szinte biztos, hogy nem marad ki a körútból, úgyhogy alig várjuk, hogy újra élőben láthassuk és hallhassuk a Nightwish egykori énekesnőjét. Ha valamit megtudunk a turnéról, akkor tuti, szólunk, addig azonban olvasd el, hogyan készül egy ilyen intenzív körútra Tarja:

Tarja Turunen – Sötétebb és súlyosabb lemezzel robbant nyáron

„Fizikálisan és vokálisan is készülök. Egy lírai énekesnő vagyok, szóval keményen kell dolgoznom. Még mindig napi szinten foglalkozom a hangommal, mivel ez a gyakorlás sosem ér véget. Ilyen módon működik egy olyan előadó, mint én. A dolog fizikai része meg ehhez kapcsolódik. Elmúltam negyven, úgyhogy nem vagyok már egy fiatal csajszi, aki fizikai problémák nélkül lenyom egy hosszú turnét. Szóval igen, oda kell figyelni magamra.”

*

Forrás: blabbermouth.net, ear-music.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: