Elérkezett hatodik albumához a brit Bring Me The Horizon, akik – sok bandához hasonlóan – szintén nem akartak abba a csapdába esni, hogy ismétlik önmagukat. 2019 januárjában érkező lemezük ennek köszönhetően teljesen más lesz, mint legutóbbi That’s The Spirit című albumuk. És ezt már akár most meg is tapasztalhatod!

Bring Me The Horizon – Kísérletezős szerelmes albumot készítettek

„Felmerült a kérdés, hogyan kellene nem elidegeníteni a rajongókat a lemeztől”

Teltházas koncertek több mint 40 országban, négymillió eladott lemez világszerte, rengeteg elismerés és ki tudja, még milyen címek lapulnak már a Bring Me The Horizon zsebében, pedig a banda mindössze 14 éve van a palettán. A srácoknak tehát már kijutott a jóból, úgyhogy mertek 21-re lapot húzni, és kicsit más irányba fordulni a 2015-ben megjelent That’s The Spirit után.

Elég későn, mindössze a lemez megjelenése előtt pár hónappal, 2018 augusztusában rántották le új albumról a leplet, mely Amo címmel jelenik meg 2019. január 11-én az RCA/Sony gondozásában. Az anyagról ráadásul be is mutattak egy dalt Mantra címmel, mely kissé visszafogottan, de reprezentálja az új albumot.

Mivel rengeteg király cuccot írtunk, így kicsit megijedtünk, hogy mit mutassunk meg az embereknek először a lemezről. Nagyon büszkék vagyunk mindarra, amit készítettünk, de felmerült a kérdés, hogyan kellene nem elidegeníteni a rajongókat a lemeztől, amikor bemutatjuk nekik. Igazából egy kicsit össze is omlottam emiatt, de aztán megírtuk ezt a dalt.”

„Szeretnénk egy súlyos zenekar lenni, de olyan módon, mint ahogyan azt gondolnátok”

A banda az egész nyarat azzal töltötte Los Angelesben, hogy megírja és rögzítse a lemezt, melynek producere az énekes Oliver Sykes és a billentyűs Jordan Fish voltak. Az eredmény pedig a csapat egyik legváltozatosabb és a műfaji határokat átszakító lemeze lett.

„Az Amo egy szerelmes album, mely feltárja ennek a legerősebb érzelemnek az összes aspektusát. Foglalkozik a jóval, a rosszal és a csúnya dolgokkal is, ennek eredményeként pedig egy olyan lemezt készítettünk, mely sokkal kísérletezősebb, változatosabb, furcsább és csodálatosabb azoknál, amiket korábban raktunk össze. A zene teljesen más, mint a That’s The Spirit lemezen. Szeretnénk egy súlyos zenekar lenni, de olyan módon, mint ahogyan azt gondolnátok.”

Oli egy interjúban azt is elárulta, hogy a szövegek nagy részét pár évvel ezelőtti válása inspirálta, amiről sokáig nem is akart beszélni, ám végül meg kellett szabadulnia a felgyülemlett szorongató érzéstől.

„Néhány évvel ezelőtt túlestem egy váláson, és nem igazán beszéltem róla, mert nem szerettem volna, hogy úgy tűnjön, érdekel a dolog, vagy nem akartam felhánytorgatni a múltat. Nem szerettem volna megadni annak a személynek a dicsőséget azzal, hogy írok róla. Egy idő múlva azonban nyilvánvalóvá vált, hogy szükségem van arra, hogy kiírjam a rendszeremből ezt a dolgot.”

A zenekar pedig ezzel az új albummal indul turnéra 2019 januárjában az Államokban, ám előtte belefér egy európai kiruccanás is a megjelenés előtt, melynek nagy örömünkre Bécsben is lesz megállója november 10-én. Mielőtt még felmerülne a kérdés, eláruljuk, hogy ott leszünk, szóval ha velünk akarsz jönni, csak kattints IDE!

*

Forrás: blabbermouth.net, blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: