Jó hírünk van az Alter Bridge rajongóknak: a Mark Termonti és Myles Kennedy nevével fémjelzett orlandói gárda ötödik stúdióalbumára készül, amelynek turnéjával minket is megközelítenek, ugyanis 2016 őszén Bécsben lépnek fel. A lemezről eddig nem sok mindent tudni, az azonban biztos, hogy kicsit más irányt vesznek a srácok a 2013-as Fortress-hez képest.

Alter Bridge – Nagyszabású turné az ötödik sorlemezhez

Új album, régi producer és várhatóan nagyszerű friss szerzemények

Ezt kapjuk vélhetően Mark Tremontiéktól 2016. október 7-én, amikor is megjelenik The Last Hero címmel az orlandói banda új anyaga. A 2013-as Fortress folytatása Michael „Elvis” Baskette producerrel készült, aki a csapat legutóbbi 3 lemezén is bábáskodott. Azonban van újdonság is, mégpedig az, hogy a banda átigazolt az osztrák Napalm Records-hoz. Ezt leszámítva csak a borítót ismertették a srácok, illetve a következő gondolatokat hintette el korábban Mark a lemez zenei irányáról:

„Bármilyen irányba elmehetünk, hiszen tonnányi ötletem van különböző stílusokban. Legutóbb például egyik súlyos téma követte a másikat, ezúttal viszont remélem, hogy valami újjal is elő tudunk hozakodni.”

Alter Bridge – Nagyszabású turné az ötödik sorlemezhez

A gitárosban mindenképpen bízhatunk, hiszen rengeteg ötletéből arra is futotta, hogy két szólólemezt készítsen el, aminek második felvonása egy évvel az első eresztés után, 2016 tavaszán jelent meg Dust címmel.

Azonban a másik főkolompost, az énekes Myles Kennedyt sem kell félteni, ugyanis a Slash-sel való együttműködésén kívül egy intimebb hangulatú, énekes-dalszerző orientáltabb szólólemezen is dolgozott, ami már jó ideje kész van, azonban egyelőre még nem jelent meg.

Tehát rengeteg az ötlet, a kreativitás a plafont súrolja, így egy jó Alter Bridge-albumra van kilátás.

Remek bandákkal indulnak útra, Bécsbe is eljönnek

Sajnos ezúttal kis hazánkat nem érinti a csapat turnéja, azonban a sógorokhoz természetesen benéznek, így az igazi Alter Bridge fanok minimális utazás árán megnézhetik kedvenceiket az új lemezzel.

A turné azért is ajánlott, mert olyan csapatokkal portyáznak Európa nagyvárosaiban az amcsi srácok, mint a francia Gojira, akik nemrég készítették el eddigi talán legjobb lemezüket, de a dán Volbeat neve is hasonlóan jól csenghet a metalőrültek fülében.

Sajnos Bécsbe ez a két banda nem jön el, azonban az új-zélandi és kanadai gyökerekkel rendelkező Like A Storm mindenképpen élvezetes perceket nyújt majd a rajongóknak 2016. november 14-én.

A csapat a 2015-ös Awaken The Fire-rel már sokadjára igázza le az osztrák fővárost, ami nem véletlen, de erről te is megbizonyosodhatsz, ha befizetsz a bulira! És, hogy kicsit tovább csigázzuk az érdeklődést: a koncerten lesz egy különleges vendég is, akit egyelőre még nem jelentettek be, azonban a Gojira és a Volbeat után minden bizonnyal szintén egy nívós turnépartnerre számíthatunk.


Az Alter Bridge november 14-ei bécsi koncertjére a Todibusz is szervez utazást. Érdekel? Kattints IDE!


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: