Jelenleg Japánban jár a Sum 41, Deryck Whibley-ék azonban napokon belül befordulnak Európába, hogy itt is megrengessék a legnagyobb koncerttermek falait. A banda kísérője nem akárki lesz a turnén, ugyanis egy régi motorosnak számító csapatot, a Zebraheadet kérték fel, hogy csatlakozzanak az Order In Decline turnéjához.

Sum 41 – Tengerentúli punk rocktól zengenek az európai koncerttermek

A dal, aminek nem is kellene a lemezen lennie

Már több alkalommal is írtunk a Sum 41 Order In Decline című lemezéről, mellyel pont a mai napon indítja meg 2020-as turnékörét a kanadai gárda. A lemez fontos mérföldkő a csapat karrierjében, ráadásul tematikailag, valamint zeneileg is van benne anyag rendesen. Talán nem tudtad, de Derycknek az egyik legfontosabb dala pont az a Never There, ami alaposan kilóg az összes közül.

A zongorára épülő balladisztikus nóta az édesapjával való kapcsolatáról szól, pontosabban annak hiányáról. A banda énekesét ugyanis édesanyja nevelte fel, apja sokáig azt sem tudta, hogy van egy fia. Érdekesség, hogy mivel a dal nem passzolt a lemez koncepciójába, Deryck le akarta passzolni más előadónak, azonban menedzserük végül meggyőzte arról, hogy helye van a lemezen a szerzeménynek.

„Nem akartam megírni ezt a dalt, szabályosan harcoltam vele. Nem is kellene a lemezen lennie. Amikor leültem a zongorához, akkor nem egy dalt szerettem volna írni, hanem zongorázni egy kicsit, csak úgy szórakozásból. Valami azonban elkezdett körvonalazódni, és arra eszméltem fel, hogy ez egy igen fogós dallam. Folytattam, írtam néhány sort hozzá, majd később megkérdeztem magamtól, hogy miről is írok éppen. Utána azonban rájöttem, hogy édesapámról van szó.”

Sum 41 – Tengerentúli punk rocktól zengenek az európai koncerttermek

Nem zöldfülű punkokkal jönnek Bécsbe

Nagyon kevés szó esett arról eddig, hogy a Sum 41 nem egyedül járja az utakat, hanem társuk az a Zebrahead, akik 1995 óta egyensúlyoznak a zeneipar egyre ingoványosabb talaján. A banda túl van tizenkét stúdiólemezen, legutóbb például 2019 tavaszán adtak ki új dalcsokrot Brain Invaders címmel. A lemez érdekessége, hogy először Japánban látott napvilágot, majd pár nap múlva a világ összes pontján, ráadásul mindez önerőből, saját kiadójuk segítségével ment végbe.

Az amerikai gárda basszere, Ben Osmundson nem véletlenül büszke duplán saját teljesítményükre.

„Imádom ezt a lemezt, ahogy minden zenekar az új albumát, miután az megjelenik. De én őszintén így érzem. Olyan, mint a MFZB és Broadcast To The World keveréke. Nagyon büszke vagyok magunkra, hogy önállóan ki tudtuk adni Japánon kívül is. Húsz év után nem tudtam ezt máshogy elképzelni, úgyhogy teszteld le te is és döntsd el magad, milyen az album!”

Ha még nem hallottad az albumot, akkor mindenképpen csekkold le, akár élőben is, ugyanis a Sum 41 2020. január 24-i bécsi koncertje előtt is ők lépnek fel. Ha szeretnél velünk jönni, akkor kattints IDE és foglald le a jegyed most, még van!

*

Forrás: altpress.com, loudersound.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: