Az AC/DC-ről mindig van mit írni, még akkor is, ha éppen láthatóan nem csinálnak semmit. Az elmúlt hónapokban az a kérdés foglalkoztatott mindenkit, hogy lesz-e új album annak ellenére, hogy a csapat már igen foghíjas. Egyelőre úgy tűnik, hogy ez nem zavarja Angus Youngot, vagyis viszi tovább a legendás ausztrál rockintézményt.

AC/DC – Úgy néz ki, hogy Axl Rose a befutó

Brian Johnson nem szeret csalni

Legutóbbi bejelentkezésünk óta igen érdekes dolgok történtek az AC/DC körül. A csapat ugye túl van több sikeres turnén is, melyek közül egyet a Guns N’ Roses énekesével, Axl Rose-zal teljesítettek, miután Brian Johnson hallásproblémák miatt kiszállt a bandából. Sokan nehezményezték, hogy Angus kitette az énekest, ennek ellenére Brian pozitívan tekint vissza. Sőt, arról is beszélt, hogy mennyire nehéz volt már a színpadon együtt muzsikálni a többiekkel.

„A színpadon egyre nehezebbé vált hallani a gitárokat és magát a hangnemeket, a végén már csak az emlékezetemre hagyatkoztam. Nem az a fajta fazon vagyok, aki szeret csalni. De így visszatekintve, nagy menet volt a zenekarral!”

Mint tudjuk, azóta már rendben van a hallása, hiszen több ízben is fellépett koncerteken, ennek ellenére egyáltalán nem arról szól a fáma, hogy vele készülne új album.

Angry Anderson szerint Angus már írja a dalokat Axl Rose-zal

Sokkal inkább Axl Rose-zal, aki ugyan még mindig a Gunsszal menetel, azonban ennek a diadalmas hadjáratnak hamarosan vége, méghozzá a 2018-as nyári fesztiválkoncertekkel. Slash ezután Myles Kennedyvel zenélget tovább, ugyanakkor benne van a pakliban egy új Guns-album, de egyesek szerint arra is futja Axlnek, hogy beszálljon az AC/DC-be.

„Brian, Phil, Cliff és sajnos Malcolm már nincsenek a bandában, de a rajongók, akik hosszú idő óta kitartanak mellettük, új dalokat akarnak hallani. Ennyivel tartoznak nekik. Ha ők kiálltak mellettük, Angusék is kiállnak a közönségért. Lássuk be, Angus ezt nem a pénzért csinálja, hanem méltányolja a tényt, hogy emberek milliói hallani akarják az AC/DC-t játszani.”

Mindezt a Rose Tattoo frontembere Angry Anderson nyilatkozta, aki állítólag rákérdezett Angusnál az új AC/DC-albumra, aki elárulta, hogy már írja is a dalokat Axl-lel.

Phil Rudd nem akar Axl-lel együtt zenélni

Sokakat nem lep meg, de mindez azt jelenti, hogy továbbra sem tér vissza a csapatba Phil Rudd, aki pár éve balhéi miatt száműzte magát az AC/DC-ből. Ja, és hogy miért? Azért (is), mert nem igazán kedveli Axlt.

„Ha Angus engem szeretne, akkor csatlakoznék, ez tőle függ, ugyanakkor nem igazán szeretnék együtt játszani Axl Rose-zal. Nem akarom őt minősíteni.”

Chris Slade viszont szerencsére ott van, és ő is része az AC/DC történelmének. Ennek ellenére az új lemezről egy szót sem ejthet.

„Lakat van a számon. De ha tudnék róla, akkor sem mondhatnék egy szót sem. Általában azt szoktam mondani, hogyha elárulnám, akkor meg kellene, hogy öljelek, ami ugyebár nem túl jó dolog, ha-ha. Attól tartok, még el sem kezdtem válaszolni erre a kérdésre.”

A fentiekből azért egyértelműen látszik, hogy ennyi pletyka és felhajtás nem volna, ha semmi sem történne a háttérben, úgyhogy minden bizonnyal körvonalazódnak azok a dalok, sőt akár már készen is vannak. Érdemes kivárni az őszt, addigra valószínűleg a megfejtés is meglesz.

*

Forrás: ultimateclassicrock.com, iheart.com, blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: