2019 fontos év volt a Sum 41 történelmében, ugyanis a gárda új albumot szállított le Order In Decline címmel. Hetedik stúdiólemez és megannyi koncert ide vagy oda, Deryck Whibley-ék nem úgy tervezik, hogy visszavonulót fújnak a turnézástól, ez pedig nekünk jó hír.

Sum 41 – Még mindig hatalmas szenvedéllyel turnéznak

„Ahogy egyre idősebbek leszünk, a zene is úgy lesz súlyosabb”

Nagyot ment új albumával a Sum 41, ugyanis az Order In Decline minden jelentős listán jó helyezést ért el, és a rajongók, valamint az újságírók visszajelzései is pozitívak voltak a lemezzel kapcsolatban. Pedig nem feltétlenül bulizenét írtak ezúttal Deryckék, hiszen erősen reflektálnak arra a dalokban, ami jelenleg zajlik a világban.

„Igazából én egy elég pozitív személyiség vagyok. A világot hajlamos vagyok pozitívan látni, de nem tudom figyelmen kívül hagyni azt, ami jelenleg zajlik. A történelem ismétli önmagát, minden körforgásban van, és ez is elmúlik majd, én legalábbis így látom a dolgot.”

Zeneileg is sokkal súlyosabbak a vadiúj szerzemények, melyek valószínűleg élőben is nagyot fognak szólni, úgyhogy már alig várjuk. Akinek esetleg nem tetszik az új irány, annak azzal a rossz hírrel kell szolgálnunk, hogy felesleges olyan dalokat várni a jövőben csapattól, amiket például a debütlemezen hallhattunk, ugyanis azt a korszakot rég maguk mögött hagyták a srácok.

„Ahogy egyre idősebbek leszünk, a zene is úgy lesz súlyosabb, mivel a gondolataink is ebbe az irányba haladnak. De igazából nem tudom, mivel ahogy mondtam, nem gondolok a zeneszerzésre, egyszerűen csak jön magától. De úgy gondolom, hogy a kor az, ami súlyosabbá, sötétebbé és még agresszívabbá teszi. Minderre az első album, az All Killer No Filler után rájöttem, ugyanis nem tudok már olyan dalokat írni, mint például az In Too Deep. Az agyam egyszerűen nem áll rá erre a vonalra, ezért nem is írok ilyen zenéket.”

Akár meglepetéseket is hallhatsz Bécsben

A csapat 2018-ban kicsit késve ünnepelte a Does This Look Infected? 15 éves jubileumát, 2019-ben viszont a Chuck lett 15 éves, és hogy a sort tovább folytassuk, 2021-ben a debütlemez 20 éves lesz. Ennek kapcsán a csapat viszont egyelőre nem tervez nagy ünneplést, ugyanis csak az új albumra szeretnének koncentrálni. Viszont élőben talán egy-két meglepetés elcsattan majd.

„Mivel új lemezt adtunk ki, ezért a Chuck 15 éves jubileumából nem lesz semmi. Azonban lehet, hogy játszunk néhány olyan dalt erről az anyagról, amiket általában nem játszunk élőben.”

Attól viszont nem kell tartanunk, hogy befejezik a srácok, ugyanis Deryck szerint nem tudnak sokáig tétlenül ülni, még akkor sem, ha olykor nehéz a folyamatos turnézás. Még fiatalok, így hosszú az út előttük, így mi is sokszor elcsíphetjük majd őket élőben.

„Nem hiszem, hogy lesz olyan, amikor már nem akarunk majd turnézni, de ha eljön az idő, akkor persze abbahagyjuk. Megértem, hogy Paul McCartney miért koncertezik még, ugyanis nem tudod abbahagyni. Nem tudom, hogy valaha abba tudom-e hagyni a turnézást. Természetesen sokszor kemény tud lenni a dolog, ilyenkor azt érzem, hogy haza kell mennem egy időre, felvenni egy lemezt és otthon lenni egy évig. Azonban amikor így teszek, akkor általában egy hat-nyolc hét után már készen állok, hogy újra útnak induljak.”

Legközelebb például 2020. január 24-én a bécsi Gasometerben nézheted meg őket, ugyanis mi ott leszünk. Ha szeretnél velünk jönni, akkor klikkelj IDE és foglald le a jegyed most!

*

Forrás: papermag.com, theseeker.ca


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: