A Guns N’ Roses nagy sikerű Not In This Lifetime turnéját látva már rég elindultak a találgatások, hogy vajon a banda leszállít-e egy új lemezt. Az utóbbi időben a csapat meghatározó tagjai sokat nyilatkoztak a témában, és ezeket hallva biztosnak mondható, hogy hamarosan lesz új Guns-lemez.

Guns N’ Roses – Biztos, hogy lesz új lemez

Fontos szólólemezt készít Duff

Nem is olyan rég írtunk a 2018 végén befejeződött Not In This Lifetime turné sikereiről, de máris akad egy jó adag új információ a csapattal kapcsolatban. A srácok tehát tudják, hogy addig kell ütni a vasat, amíg meleg, úgyhogy nem lassítanak egy percet sem, és ha most egyelőre saját zenéikkel is foglalatoskodnak, a háttérben körvonalazódik egy új Guns N’ Roses lemez is.

Erről először a zenekar másodgitárosa, Richard Fortus beszélt, aki elmondta, hogy Slash szólóturnéja után folytatják a felvételeket, ami azt jelenti, hogy eddig is történtek lépések az ügyben.

„Slash jelenleg turnézik, de amikor visszatér onnan, akkor felveszünk még dolgokat, és remélhetőleg hamarosan kiadjuk az albumot. Aztán pedig visszamegyünk turnézni.”

A cilinderes gitároson kívül azonban láthatóan Duff McKagan basszer sem erre koncentrál jelenleg, hiszen saját szólólemezén dolgozik. Egy dalt már be is mutatott bandájával, melyben John Schreffler, Jamie Douglass, Aubrey Richmond és Shooter Jennings zenél mellette, de megjelenési dátum és egyéb infók nincsenek még. Az album hangvétele azonban mindenképpen figyelemkeltő.

„Használhatom azt a marginális hangot, ami megadatott nekem művészként, hogy remélhetőleg segítsek feltartóztatni azt, ami jelenleg összeomlani látszik. Apaként fel kell szólalnom és csinálnom kell valamit most, mivel szeretem a lányaim és a feleségem, valamint szeretem az országom is. Úgy érzem, hogy erősnek kell lennem és most kell használnom a hangom, amíg tudom, mert talán lehet, hogy többé nem lesz rá lehetőségem.”

„Elképesztő dolgokat hallottam Axltől, nagyon király anyagokon dolgozik”

A banda fő szószólója mindig is Duff volt, így nem csoda, hogy a legtöbbet ő nyilatkozik a Guns dolgairól. Richard Fortus után ugyan Slash is belengette, hogy lesz lemez, sőt szerinte már most elegendő anyag van hozzá, legkonkrétabban viszont Duff írta a le a helyzetet, aki már hallott is ötleteket, ráadásul egyenesen Axl Rose-tól.

„Hallottam néhány új anyagot és volt némi jammelés is, szóval ez a következő lépés számunkra a GN’R-t illetően.”

Tehát lesz folytatása a 2008-as Chinese Democracy albumnak, bár az kérdés, hogy mikor. Amiben a Guns tagjai egyetértenek az, hogy ha eljön az ideje, akkor nekilátnak és összedobják azt az új dalcsokrot.

„Mindenképpen komolyan kell venni a dolgot, de a Guns N’ Rosesban mindig is az volt a szórakoztató és a nagyszerű, hogy nem igazán beszéltünk ezekről, mindig az jön, aminek jönnie kell. Ez sosem az a zenekar volt, ahol van egy szoros beosztás, ami mentén dolgozunk. Elképesztő dolgokat hallottam Axltől, nagyon király anyagokon dolgozik. Én is izgatott vagyok az ezek nyitotta lehetőségek miatt, de nem akarok ezzel most senkit sem bevadítani. Az új Guns N’ Roses album akkor készül el, amikor eljön az ideje, ez biztos.”

Innentől pedig jöhet a várakozás, amit addig a csapat tagjainak szólóanyagaival tudsz átböjtölni.

*

Forrás: loudersound.com, blabbermouth.net, blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: