Ismét új albumra készül a Sum 41. A banda ezúttal nem váratta meg rajongóit, mely nagyban köszönhető annak, hogy Deryck Whibley élete sínen van, úgyhogy csak úgy ömlenek belőle az ötletek. A friss lemez ráadásul könnyen lehet, hogy a csapat eddigi leghúzósabb anyaga lesz.

Sum 41 – A legagresszívabb albumukkal támadnak nyáron

Majdnem elfelejtettek ünnepelni

2016-ban jelentkezett legutóbb új albummal a Sum 41, mely mérföldkő volt a csapat életében. Nem feltétlenül az új tagok miatt, hanem azért, mert a frontember, Deryck Whibley a halál torkából menekült meg, kvázi ennek állított emléket az a lemez. Az album pozitív kritikákat kapott, a neves Billboard-listán a 22. helyig jutott, de olyan európai országokban is felkúszott a listákra, mint hazánk, a MAHASZ-listán például a 32. helyig jutott az anyag. A csapat több díjra is esélyes volt a lemezzel, azonban egyedül a 2015-ben érkezett dobos, Frank Zummo zsebelt be elismerést, méghozzá az Alternative Press Music Awardson „A legjobb dobos” kategóriában.

2018-ban Derycknek eszébe jutott, hogy 15 éves lett nagy sikerű albumuk, a Does This Look Infected?, úgyhogy gyorsan összehoztak egy rövid turnét az Államokban, melyen olyan slágerek is elhangoztak, mint a Still Waiting és a The Hell Song.

„Az év az új dalok írásáról szólt volna, így fel sem tűnt, hogy 15 éves lett a Does This Look Infected. Egyszer csak a semmiből elkezdtünk üzeneteket kapni a rajongóktól, hogy csináljunk egy újabb ünnepi turnét, és ugye ha a rajongók hívnak, akkor mi megyünk. Ezúttal azonban még különlegesebb volt az alkalom, mivel Dave ‘Brown Sound’ Baksh újra velünk volt.”

Három hét alatt írta meg a lemezt Deryck

Azonban a Sum 41 nem egy nosztalgiabanda, úgyhogy ezúttal gondoskodtak arról Deryckék, hogy hamar megkapják a rajongók újabb punk rock adagjukat. Mindehhez a 2016-os nagy visszatérő lemez és az ahhoz kapcsolódó turné adott nagy lökést, olyannyira, hogy a körútról visszatérve Whibley három hét alatt meg is írta a lemez anyagát, úgyhogy ezután a szövegekre koncentrálhatott. A szövegekben erősen reflektál a világ jelenlegi problémáira a frontember, de nem direkt módon, amit ő is külön kiemelt.

„A legutolsó dolog, amit írni akartam, az egy társadalmi vagy politikai tiltakozó album, úgyhogy az Order In Decline nem ilyen. Ugyanakkor nagyon nehéz nem érezni semmit sem azzal kapcsolatban, ami a világban történik.”

Mindennek tetejébe minden produceri és hangmérnöki munkát is magára vállalt, úgyhogy kis túlzással azt is mondhatjuk, hogy egyszemélyes lemezről van szó. Az Order In Decline 2019. július 19-én jelenik meg a Hopeless Recordsnál és a srácok szerint egyértelműen a legsúlyosabb és legagresszívabb lemezük, mely nyers és dinamikus.

Mindennek tetejébe a júniusi Budapest Parkos buli után 2020. január 24-én a bécsi Gasometerben is megnézzük őket. Ha szeretnél velünk jönni, akkor kattints IDE!

*

Forrás: blabbermouth.net, consequenceofsound.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: