Hosszú évek óta visszatérő téma egy esetleges Led Zeppelin-reunion, mely természetesen 2017-ben is felütötte a fejét, azonban a főszereplők úgy tűnik, hogy egyelőre kizárólag saját dolgaikkal foglalkoznak. Az énekes, Robert Plant például hamarosan leszállít egy új szólóanyagot, ami ezúttal is igen színes hallgatnivaló lesz.

Robert Plant – Led Zeppelin-reunion helyett szólólemez

A dallam és a hangszerelés az előtérben

Három évvel a Lullaby And… The Ceaseless Roar után 2017. október 13-án ismét önálló anyaggal jelentkezik az egykori Led Zeppelin-torok, Robert Plant. A Carry Fire lemez a Nonesuch/Warner Bros segítségével jelenik meg, és különlegessége, hogy Bluebirds Over The Mountain címmel egy Ritchie Valens-feldolgozást is felvonultat, amit Chrissie Hynde énekesnővel együtt készített Plant.

Az album a korábbi anyaghoz képest újdonságokat is tartalmaz, azonban aki Led Zeppelin utánérzést keres Robert dalaiban, az csalódni fog, itt ugyanis teljesen másról szól a fáma. A kalandos utakon vágtázó lemezen egyébként ezúttal is a The Sensational Shape Shifters kíséri az énekest, aki természetesen igen lelkes legújabb művével kapcsolatban.

„Ez az egész a szándékról szól. Tisztelem és szeretem a régebbi munkáimat, azonban minden alkalommal, amikor ösztönzést érzek, hogy valami újat alkossak, akkor a régit az újjal kell kevernem. Következtetésképpen a zenekar teljes lendülete az új hangzás és a különböző terek – melyek utat engednek az izgalmas és drámai hangulati tájképeknek –, valamint a dallam és a hangszerelés tengelye körül forog.”

Hogy a veterán legenda turnézik-e Európában is az új albummal, azt nem tudni (jelen állás szerint csak az Egyesült Királyságban ad néhány koncertet télen), de kizárt, hogy kihagyná a ziccert, hiszen koncertjei mindig hatalmas tömegeket vonzanak. (Ugye az sem kérdés, hogy mi ott lennénk-e.)

Lesz-e Led Zeppelin-reunion?

Legutóbb 2007-ben, a londoni O2 Aréna színpadán zenélt együtt a három Led Zeppelin-legenda a néhai John Bonham fiával, Jason Bonhammel, mely koncert lenyűgözően sikerült, ám azóta sem tudta Jimmy Page összerántani a zenekart egy újabb fellépés erejéig. Pedig Jimmy többször is próbálkozott, a háttérben pedig folyamatosan ápolja a banda hagyatékát: az utóbbi években töménytelen mennyiségű kiadatlan felvételt ásott elő, és igényes csomagolásban újra kiadta a banda klasszikus lemezeit, felújított változatban.

A reunion útjában feltehetőleg maga Robert Plant áll, ugyanis Page 2016-ban – amikor is a Desert Trip fesztivál szervezői 14 millió dollárért akarták leigazolni a bandát – így nyilatkozott: „Robert inkább játszik Led Zeppelint a saját bandájával, mint a régi társaival.” Persze pletykák 2017-ben is felmerültek a reunionnal kapcsolatban, azonban a Desert Tripet végül nem rendezték meg, és az újraegyesülés is kútba esett – már sokadik alkalommal.

Hogy mit tartogat számukra a jövő, azt nem tudni, mindenesetre addig kellene még összeállniuk, amíg van rá egyáltalán lehetőség, hiszen tudjuk, ők sem lesznek már fiatalabbak.

*

Forrás: teamrock.com, billboard.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: