Elképesztően gyorsan felpörgött a Hollywood Vampires szekere, bár aki ismeri a csapat tagjait, az nem tartja mindezt meglepőnek. Eleinte közös ivócimboráik emlékének adóztak előadásaikkal, azonban gyorsan hatalmas fesztiválokon és tömött stadionokban találták magukat.

Hollywood Vampires – Akik bárzenekarként kezdték

Lemmyvel is simán kijönnének

2019 végén érdemes összegezni az éves rockzenei termést, melyben kiemelt szerepe volt a Hollywood Vampires júniusban megjelent Rise című albumának. Az Alice Cooper, Joe Perry és Johnny Depp felállású gárda végre saját dalokkal rukkolt elő, sőt vendégként meghívták a legendás Jeff Becket is gitározni egy dal erejéig. Perry nagy rajongója a veterán mágusnak, így nem csoda, hogy ott landolt a Vampires lemezén egy-két virgája.

„Amit mindig is szerettem Jeffben, hogy állandóan a saját maga ura volt. Karrierjének korai szakaszában a Yardbirdsben szerzett tapasztalatot és jó barátja volt Jimmy Page-nek. Még a kezdetekben összefogtak, de különböző irányba széledtek szét. Jeffnek komoly problémái voltak az énekesekkel, szóval úgy döntött, hogy csessze meg az egész, a gitárral fogja elmondani, amit szeretne. Ő az egyik, ha nem az egyetlen gitáros, aki folyamatosan feszegeti a határait, még manapság is.”

A csapat tagjainak interjúiból kiderül, hogy hatalmas a tisztelet a zenekaron belül, pedig általában ilyen kvalitású zenészek mindig egymás vérét szívják. Főleg akkor gondolná ezt az ember, ha a zenekar neve Hollywood Vampires. Csapaton belül rivalizálásnak és piszkálódásnak nyoma sincs, Perry nagy tisztelettel nyilatkozik mindenkiről. Johnny Deppet is folyamatosan mosdatja nyilatkozataiban (nem mintha kellene), hiszen sokan még mindig csak átlagos színészként tekintenek rá, holott teljesen más a helyzet.

„Ő egy vérbeli zenész. sosem találkoztam színészekkel rajta keresztül, csak zenészekkel, azonban azokkal igen sokkal. Amikor besétálsz a házába, akkor ott a stúdiója a nappaliban, valamint gitárok lógnak a falon. Amikor találkoztam vele, azonnal barátok lettünk.”

Egy friss interjúban Alice Cooper konkrétan azt nyilatkozta, hogy akár olyan arcok is lehettek volna a banda tagjai, mint a néhai rockisten, Lemmy. Szerinte teljesen jól megfértek volna vele is egy fedél alatt.

„Ha élne, Lemmy minden bizonnyal a Vampires tagja lenne. Ő lenne a basszerünk! Mindegyikünk ismerte valamilyen szinten Lemmyt, mivel játszott is velünk rengeteg alkalommal, és mindenki turnézott vele jó néhányszor.”

„A Hollywood Vampires a semmiből lett egy arénazenekar”

Ha már turné, akkor érdemes kicsit megnézni a banda koncertműsorát. A lemez megjelenése tájékán az Államokban adtak néhány koncertet, ahol az új albumról öt dal, nevezetesen az I Want My Now, a Who’s Laughin’ Now, a The Boogieman Surprise, a Git’ From ‘Round Me és a We Gotta Rise is elcsattant, sőt az a három feldolgozás is, amit nem tudtak lehagyni az anyagról. Ha ezt a programot hozzák jövőre Európába is, akkor egy valódi lemezbemutató koncertnek örülhetünk. A hatalmas zenészi kvalitások és egyéniségek, valamint a bitang jó zene miatt nem csoda, hogy gyorsan felpörgött a banda szekere.

„Az a nagyszerű a Vampiresben, hogy egy bárzenekarként indult. Azt csináltuk, hogy elmentünk bárokba és dalokkal emlékeztünk meg azokról a barátainkról, akikkel együtt iszogattunk mielőtt meghaltak volna. Egyik este a The Roxyban léptünk fel kábé száz ember előtt. Geezer Butler is ott volt velünk és még néhány régi motoros. Egy héttel később azonban már a Rock In Rión játszottunk kétszázezer embernek. A Hollywood Vampires a semmiből lett egy arénazenekar.”

A csapat 2020. augusztus 27-én a klami várkastélyban lép fel. Ha szeretnél velünk jönni, akkor kattints ide, és csatlakozz hozzánk!

*

Forrás: consequenceofsound.net, kerrang.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: