Kemény 2 éven van túl a kanadai Sum 41, ugyanis a tüsihajáról jól beazonosítható énekes-gitáros, Deryck Whibley majdnem az életével fizetett a rock and roll életmódért, azonban a doktorok tanácsára visszafogta magát, így, ha nem is hamar, de újból minden rendben van az egészségével. A 2016 őszén megjelenő új album energikussága az elmúlt időszak megpróbáltatásaiból táplálkozik, így lesz ez egy méltó visszatérés az élők világába, a halál torkából.

Sum 41 – Út a halál torkából az új albumig

Az album, mely megmentette Whibley életét

13 Voices címmel 2016. október 7-én jelenik meg a Sum 41 új albuma a Hopeless Records gondozásában. Első ránézésre ez csak egy szokásos felvezető mondat, ám, ha megvizsgáljuk a felszín mögött rejtőzködő dolgokat, akkor hamar kiderül, hogy mekkora szenzáció már az is, hogy egyáltalán megjelenhet ez a lemez. 2014-ben ugyanis magatehetetlenül rogyott össze Deryck Whibley énekes-gitáros, majd a kórházba szállítást követően rövid ideig kómában feküdt, végül azonban szerencsére magához tért.

Sum 41 – Út a halál torkából az új albumig

A doktorok szerint határtalan alkoholizmusa vezetett ehhez a kimenetelhez, már csak egy korty alkohol is végzetes lett volna számára ebben az állapotban. A felépülés hosszú időt vett igénybe, gyakorlatilag mindent újra kellett tanulnia Derycknek.

„Mindent újra kellett tanulnom. A motorikus képességeimet és azt is, hogyan kell gitározni. Még járni sem tudtam abban az időszakban. Rettenetesen nehéz volt, ugyanakkor, ha nem lett volna ez a lemez, nem gondolom, hogy ilyen gyorsan felépültem volna. Őszintén mondhatom, hogy a 13 Voices mentette meg az életem, szóval alig várom, hogy megoszthassam veletek.”

Új kezdet és új felállás a 13 Voices-on

Hihetetlen, de a kanadai punk rockerek már 20 éve nyomják az ipart, hatodik albumuk pedig ha nem is a legkiemelkedőbb, de Whibley szerint mindenképpen egy olyan anyag lesz, aminél jobbat az elmúlt néhány, megpróbáltatásokkal teli év alatt nem tudtak volna készíteni. Elsőként egy olyan dalt osztottak meg a srácok a rajongókkal, amivel jelképesen eljátsszák saját halálukat (Fake My Own Death), hogy új életet kezdhessenek.

Az új kezdet mellett a friss album több másik szempontból is fontos mérföldkő a csapat életében. Először is ez lesz az első olyan kiadvány, melyen bemutatkozik az új öttagú felállás, a Steve Joczot váltó Frank Zummo dobossal, valamint a 2004-es Chuck című lemez után visszatérő Dave Baksh gitárossal. A producer a főnök, Deryck Whibley volt, míg a maszterelést és az utolsó simításokat a méltán híres Ted Jensen vállalta magára.


A kanadai rockzene fenegyerekei visszatérnek, és legújabb lemezükkel, a 13 Voices-zal 2017. február 4-én a Gasometerben koncerteznek! Mi pedig jó hangulatú utazást szervezünk erre a bulira! Velünk tartasz? Katt ide!


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: