Hamarosan visszatér a Stone Sour a szomszédba, ahova természetesen nekünk is van meghívónk, így nem kérdés, hogy ott leszünk-e, így ha neked még nem jött meg a kedved hozzá, akkor ideje hangolódni! A srácok pár hónapja adtak ki új lemezt, ahogy a turné bemelegítő-zenekaraként funkcionáló The Pretty Reckless is, így minden bizonnyal lesznek meglepetések a programban, sőt még az is előfordulhat, hogy valami különleges dolgot forgatnak a fejükben a srácok.

Stone Sour – Hangolj Corey Taylorék bécsi koncertjére!

Először láthatjuk új gitárossal a zenekart

2017. június 30-án jelent meg a Stone Sour hatodik lemeze, a Hydrograd. Az alapos várakozás (4 év) után érkező anyag igen slágeresre sikeredett, és remek visszajelzéseket kapott világszerte, valamint a rajongók is nagyszerűen fogadták, pedig Jim Root nélkül készült, aki Corey Tayloron kívül a banda másik fontos arca volt. Jimet (amúgy a Slipknotban is jeleskedik) 2013-ban rúgták ki zenei nézetkülönbségekre hivatkozva, a helyére érkezett Christian Martuccival pedig csak most szállított le lemezt az amcsi rockbanda.

Jim „távozásáról” egyébként néha megkérdezik Corey-t (ugyanis a Slipknotban még mindig együtt zenélnek), legutóbb például így beszélt az esetről:

„Nehéz idők voltak számomra, nagyrészt azért, mert mindenki engem okolt. Nyilvánvalóan néha zűrös volt együtt turnézni Jimmel a Slipknotban, azonban úgy érzem, hogy képesek voltunk sok mindent félretenni, mivel rájött, hogy nem volt boldog, és talán nemcsak a Stone Sourral, hanem általában is. Úgy érzem, ez segített neki, és ez az egyik oka annak, hogy nem akarok erről beszélni. Tisztelem őt, és azt is, amit jelentett ebben a zenekarban. Úgy gondolom, hogy ő most a saját útját járja, amit még ki kell taposnia, úgyhogy nem én akarok lenni az, aki erről beszél. Ez nem igazságos vele és magammal szemben sem.”

Arra tehát nem számíthatunk, hogy Jim mostanában fellép a csapattal egy-két dal erejéig, különlegességre viszont mindig van esély, elég csak azt megemlítenünk, hogy 2017 júliusában például koncert közben kérte meg barátnője kezét a csapat basszerosa, Johny Chow, de felhozhatnánk példának az új dalok akusztikus változatát is, amiket Corey előszeretettel játszik mostanság.

Thank you Toronto for making last night a special one for Johny Chow!

Közzétette: Stone Sour – 2017. július 26.

Az előzenekar sem lesz piskóta!

A buli bemelegítőjeként nem akárkit igazolt le maga mellé a banda, ugyanis a New York-i The Pretty Reckless igencsak felfutóban van mostanság az USA-ban. A zenekar élén a 24 éves szőkeség, Taylor Momsen áll, aki ha nagyon ismerős neked, az nem véletlen, mivel színésznőből lett rocksztár. Legismertebb szerepe A pletykafészek című sorozatban Jenny Humphrey megformálása volt, a hírnév pedig jól jött a bandának, bár elég jól énekel a hölgyemény, elég csak a következő dalt lecsekkolni:

Taylor mindig is azt akarta csinálni, amit leginkább szeretett volna: zenélni. Édesapja klasszikus lemezgyűjteményén (The Beatles, The Doors, Pink Floyd) nőtt fel, gitározni pedig maga tanult meg, a zene felé azonban egy The White Stripes-koncert terelte igazán.

„Eszméletlenül hangos volt, egyszerűen eldobtam az agyam, hogy mennyi zajt képes kreálni két ember a színpadon. Ez volt az a pillanat, amikor eldöntöttem, hogy a rock ’n’ rollból akarok élni.”

Stone Sour – Hangolj Corey Taylorék bécsi koncertjére!

Ez a húzás pedig be is jött, hiszen bandájának harmadik lemeze, a 2016 októberben kijött Who You Selling For az igen parádés 13. helyen nyitott a Billboard 200-as listán, ami nem kis teljesítmény, és akkor még nem is említettük a rengeteg sikeres koncertet. És az biztos, hogy Bécsben is mindent beleadnak, hiszen a zenekar tagjainak mottója szinte az is lehetne, hogy: „Csak a zene!”

„A turnézás nagyon elválasztja az embert a világtól, hiszen csak a buszból és a repülőgépből látsz mindent, a zene viszont gyógyírt jelent erre. Ez az egyetlen dolog, ami a földön tart minket, az igazi útitárs az erdőn átvezető ösvényen. Ismét megmentett minket.”

Ha nem akarsz lemaradni a Stone Sour és a The Pretty Reckless nagyot szóló bulijáról 2017. december 12-én, akkor kattints IDE, és gyere velünk!

*

Forrás: teamrock.com, teamrock.com, billboard.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: