Megjelent a Lindemann második lemeze és a két zseni ezúttal sem okozott csalódást. A duó ráadásul turnéra is indul fennállása során először, úgyhogy a rajongóknak érdemes már most elkezdeni a készülődést az eszement koncertekre.

Lindemann – Kevesebb humor, még több zene

„Az előző album talán egy kicsit több humort tartalmazott”

Fontos dátum a Lindemann történelmében 2019. november 22., ugyanis ekkor jelent meg Peter Tägtgren és Till Lindmann második közös lemeze F&M címmel. Ha nem tudnád, a két zseni a Pain és a Rammstein zenekarokat vezeti előre, együtt pedig nem tudnak hibázni, ahogy ezúttal sem tették. Az album Peter saját, Abyss nevű stúdiójában készült egy Stockholmhoz közeli kis faluban, ahol olyan bandák is dolgoztak már, mint az Amon Amarth, a Sabaton vagy éppen az Amorphis. „Egyik dalt írtuk a másik után, és hirtelen felszabadultnak éreztük magunkat” – mondták a srácok. Nagy agyalás nem volt, Tägtgren ezúttal is a zenére koncentrált, míg Till a szövegekért és a látványvilágra tette rá a kezét.

„Úgy gondolom, hogy minden természetes módon zajlott. Sosem tervezünk előre a szövegekkel és a zenével kapcsolatban, minden attól függ, hogy milyen hangulatunk van. Nagyon nehéz úgy felébredni reggel, hogy ma erről és erről fogok írni. Az ötletek csak úgy jönnek, és érzed, hogy ki kell írnod magadból. Hogy ez a lemez sötétebb lett, mint az előző? Nem tudom, lehet. Az előző talán egy kicsit több humort tartalmazott.”

Ezen felül pedig ott vannak az őrült klipek, melyekhez sokan nem tudják, hogy az ötletek honnak jönnek. Nos, Peter szerint ez is egészen természetesen módon villan be náluk, néha kis segítséggel a rendező oldaláról.

„Általában a dallal együtt jönnek, például a dal témája előhozhat ötleteket, igen különös ötleteket. Néha a dal ellentétes jelentését használjuk a klipekhez, hogy így kreáljunk ellentéteket. De ahogy mondtam, általában a zene, valamint az őrült rendező hozza az ötleteket.”

„Nem csinálunk olyasmit, mint a Rammstein”

A duó ráadásul fennállása során először turnéra is indul, melynek német állomásaira percek alatt elfogytak a jegyek. A bulik 3-5 ezer férőhelyes helyszíneken lesznek, úgyhogy nem csoda sold out és a nagy érdeklődés, amire a srácok nem is nagyon számítottak korábban.

„Volt egy bemelegítő turnénk Oroszországban és Ukrajnában 10 koncerttel, hogy érezzük, mi a fenét csinálunk és kik vagyunk egyáltalán. Úgyhogy most újragondoljuk és újrahangoljuk a dolgot, majd nagyobb közönség előtt is prezentáljuk. Talán nincs is erre kereslet és csak üres klubokban fogunk játszani. Sosem lehet tudni. Szóval még nem tudjuk, hogy lesz, de reméljük, hogy jól sül el a dolog. Nagy munkát teszünk a látványvilágba is, a világítás és a hangulat terén, azonban nem csinálunk olyasmit, mint a Rammstein. Ez valami más lesz.”

A koncertek azonban biztos frenetikusak lesznek akkor is, ha nem lesz tűz és lángcsóva a színpadon. Mi pedig megnézzük őket Bécsben, amire reméljük, hogy te is jössz.

2020. február 8-án tehát a bécsi Gasometerbe utazunk, és ugyan teltházas a buli, nekünk még van jegyünk. Ha érdekelnek a részletek, akkor kattints IDE és gyere velünk!

*

Forrás: revolvermag.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: