A Slipknot énekese, Corey Taylor nem csak egy fronton nyomul, ugyanis másik bandája, a nem kevésbé népszerű Stone Sour is aktív részese a metalszíntér történéseinek. A banda 2017 júniusában adja ki 6. stúdiólemezét, és, ha nem csak otthon szeretnéd hallgatni az új szerzeményeket, akkor van egy jó hírünk számodra…

Stone Sour – Bécsig is elér a Hydrograd turnéja

A legjobb album, ami az első Slipknot-lemez óta készült

Ezt gondolja Corey Taylor a Hydrograd albumról, mely két, feldolgozásokkal megpakolt középlemezt követ a csapat életművében. A friss anyag június 30-án jelenik meg a Roadrunner Records égisze alatt, és nem csak a rajongók várják tűkön ülve a megjelenést.

„Mindenki ugyanazt mondja, vagyis nemcsak a dalok, hanem a lemez energiája is hihetetlen, mivel élő hatása van. Hat kislemezünk van ehhez az albumhoz, és nagyon izgatott vagyok, mivel mindenféle elemet magán hordoz. Van benne a ’80-as évek súlyos energiájából, a punkos elemekből és hard rockos pillanatokból is, vagyis egy nagyszerű zenei ötvözet. Még jazz és hip-hop hatások is vannak benne, úgyhogy tényleg nagyon jó. Valószínűleg ez a legmenőbb album, amit az első Slipknot-lemez óta készítettem. Nagyon magabiztos vagyok ezt illetően, mert a lemez tényleg jó.”

Az albumhoz egy társproducert is leigazolt a csapat Jay Ruston személyében, akivel a hollywoodi Sphere Studiosban dolgoztak Taylorék. A Hydrograd cím is az énekes fejéből pattant ki, ráadásul egy utazás során, amikor Kelet-Európában járt.

„Semmi értelme nincs ennek a szónak. Néhány éve végigloholtam egy reptéren, azt hiszem Lengyelországban, az egyik legrégebbi reptéren, ami nem volt felszerelve kék, grafikus kijelzővel. Minden kapunál LED-számok, valamint betűk voltak, és miközben a saját kapumat kerestem, mindent összemosott az agyam. Felnéztem egy pillanatra, és azt láttam, hogy Hydrograd, majd azt mondtam: »Az meg mi a fene? Ez Oroszország? Hol van ez a hely?« Tudnom kellett a választ, úgyhogy visszamentem a kapuhoz, de ha jól emlékszem, akkor Milánó volt kiírva, vagy valami ilyesmi, szóval még csak véletlenül sem hasonlított a Hydrogradra.”

Ismét ellátogatnak Bécsbe

A lemezről már jó pár dal meghallgatható, például a klipes Fabouless, ami feltehetőleg koncertfavorit lesz, ugyanakkor nem érdemes elfeledkezni a szintén slágergyanús Song #3 emlékezetes dallamairól sem, melyek bármikor bearanyozzák még a feszült és szürke hétköznapokat is.

A srácok ráadásul 4 év után visszatérnek Magyarország közelébe, ugyanis 2017. december 12-én a bécsi Gasometerben adnak (nagy valószínűséggel) felejthetetlen koncertet. Ha nem is várható olyan látványvilág, mint mondjuk egy Slipknot-bulin, attól függetlenül a remek dalok és az előadás csont nélkül elviszik a hátukon a produkciót, és akkor még nem is említettük, hogy az előzenekar nem más, mint a szexi szőkeség, Taylor Momsen fémjelezte The Pretty Reckless lesz, akik 2016 őszén adták ki legújabb lemezüket Who You Selling For címmel.

Mindezek fényében kérdés sem merülhet fel azzal kapcsolatban, hogy december 12-én hol a helye minden Stone Sour rajongónak.

*

Forrás: teamrock.com

A Stone Sour bécsi bulijára koncertutazást szervezünk. Velünk tartasz? Akkor katt IDE!


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: