Talán kicsit túlzás szabadidős zenekarnak nevezni a Stone Sour-t, de az biztos, hogy a csapat akkor aktív a leginkább, amikor a Slipknot pihen. Most azonban párhuzamosan futtat több projektet Corey Taylor, és úgy tűnik, nem mostanában húzza be a kéziféket.

Stone Sour – A Slipknot mellett is van idő új dolgokra

Készül a banda új albuma

2017 nyarán jelent meg a Stone Sour legutóbbi albuma Hydrograd címmel, majd a Slipknot felé fordult Corey Taylor. A csapat azonban most is aktív, és úgy tűnik, az sem viselte meg őket, hogy Jim Root otthagyta a banda kötelékét. Jim szerint ez volt a legjobb döntés mindenki számára.

„Corey és én sokkal közelebb állunk most egymáshoz. A legjobb dolog az, hogy elhagytam a Stone Sourt. Valószínűleg csak gyilkolásztuk volna egymást és az őrületbe kergettük volna a másikat. Nem tudom ennyi felé osztani magam. Szüksége volt erre mindenkinek: nekem, a Slipknotnak és a Stone Sournak is.”

A zenekarban ráadásul annyira felpörögtek az események, hogy már a következő album is készül a háttérben. Persze demók még nincsenek, de Corey szerint a dalírás jól halad, aminek fő mozgatórugói elsősorban zenésztársai.

„A legjobb dolog az, hogy tudjuk mennyi jó dalunk van. Ha eljön az idő a demók készítésére, addigra ott lesz nekünk ez az anyag, amit korábban a turnén megírtunk. Nincs nyomás, csak jóízűen dolgozhatunk.”

Koncert- és szólólemez is lesz

Az új lemezig azonban nem kell koplalni a rajongóknak, ugyanis december 13-án Hello, You Bastards: Live In Reno címmel koncertanyagot ad ki a Stone Sour. A felvételek 2018. október 5-én készültek a Grand Sierra Theatróban, és bakeliten is kiadják, amire a legvérmesebb rajongók már biztos fenik a fogukat.

„Elképesztően büszkék vagyunk arra, hogy száz százalékban élő, egyáltalán nem volt rajta utómunka. Nem tökéletes, ahogy mi sem. Én is lemezgyűjtő vagyok, így fontos volt, hogy a különleges kiadvány rendhagyó legyen.”

Corey-nak pedig úgy tűnik, hogy már két zenekar sem elég, ugyanis szólóanyagon is agyal. Fejében a turné terve is megfogant már, de szerinte egy ideig ez még nem valósul meg, azonban az első lépéseket megtette az ügy érdekében.

„Ez egy olyan dolog, amit nem is fontoltam meg egy hosszú ideig, egészen addig, amíg az emberek nem kezdtek el kérdezni arról, hogy mikor készítek egy szólólemezt. Minél többet kérdeztek, annál többet agyaltam rajta. Aztán úgy gondoltam, hogyha most nem csinálom meg, akkor sosem fogom. Úgyhogy igen, valószínűleg 2021-ben jön.”

A Slipknot és a Stone Sour tagjai már tudják a dolgot, hogy lássák, mire számíthatnak a jövőben, szóval nagy valószínűséggel tényleg nem mellébeszélés ez Corey részéről.

Ha szeretnéd élőben látni őt és a Slipknotot, akkor kattints IDE és gyere velünk a banda budapesti koncertjére, ami 2020. február 4-én lesz. Több városban is felszállhatsz, úgyhogy mindenképpen fontold meg az utat!

*

Forrás: loudersound.com, loudersound.com, loudwire.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: