James Hetfieldék új albuma, az Atlas, Rise! 2016 november 18-án jön, és, ugye tudjuk, hogy minden Metallica- lemezmegjelenés egy jeles esemény, így nem csoda, hogy tűkön ülve várja az egész metalszakma, hogy mit produkálnak ezúttal a veterán thrasherek.

Metallica – Készen állsz az új Metallica-lemezre?

Már három dallal lehet hangolódni az új albumra

A Metallica körül gyakorlatilag mindig izzik a levegő, attól függetlenül, hogy van-e új lemez vagy sem. Azonban az utóbbi hetekben szinte minden csak róluk szól, hiszen 2016 augusztusában bejelentették, hogy elkészültek a 2008-as Death Magnetic folytatásával, ami a Hardwired… To Self-Destruct címet kapta.

Az albumról Halloween alkalmából pedig meg is osztották nemrég a harmadik dalt, az Atlas, Rise!-t. Hallgasd meg!

De ne rohanjunk ennyire előre, mivel, ahogy azt megszokhattuk, nem csaptak bele a lecsóba azonnal Hetfieldék. Az új jövevényt rengeteg előzetes ködösítés és ígéret előzte meg, de 2016 tavasza óta már egyre inkább érezhető volt, hogy hamarosan befordul az utolsó kanyarba az új lemez.

Majd nyár végén jött a bomba, vagyis az első dal, a Hardwired.

A Greg Fidelman producerrel összerakott 11. stúdiólemez közel 80 percnyi zenét tartalmaz, így rögtön két korongra nyomták rá a srácok. A hosszú ideje várt új albumhoz nagy reményeket fűz a zenekar, így joggal nyilatkoztak a következőképpen:

„A Hardwired-album testesíti meg a Metallica utazásának következő fázisát, úgyhogy nagyon izgatottak vagyunk, hogy megoszthassuk veletek. Alig várjuk, hogy útra keljünk ezekkel a dalokkal, és az arcotokba nyomjuk őket ismét, úgyhogy kössétek be magatokat!”

Persze sok fanyalgó ezúttal is akadt, ám ezek közül sokakra rácáfolt a zenekar a második klipes dallal, a Moth Into Flame-mel, ami nagyobb energiaszinten hozta a jól ismert Metallica-érzést.

Bécsbe is beköszönnek

Szinte már megszokhattuk, hogy a nagy kaliberű csapatok hazánkat ritkán veszik célba. Így a Metallica esetében is meg kell elégednünk azzal, hogy „csak” megérintenek bennünket.

James Hetfieldék az új albummal minden eddiginél nagyobb szabású turnéra indulnak, amiről Kirk Hammet gitáros így mesélt:

„Megpróbáljuk az összes világvárost útba ejteni az elkövetkezendő turnén. Máris van egy nagy adag koncertdátumunk, amit az Államok már megérdemelt, mivel régóta nem csináltunk az USA-ban egy rendes turnét, úgyhogy ezt már alig várjuk.”

Metallica – Készen állsz az új Metallica-lemezre?

Persze ezen felül Európába is eljönnek, azonban 2017 elején úgy néz ki, hogy csak Dánia köszöntheti a csapatot, viszont ősszel más régiókba is ellátogat a legendás thrash alakulat, így az Österreich nevű lap szerint Bécsbe, a Wiener Stadthalléba.

*

Forrás: http://teamrock.com/news/2016-08-18/metallica-announce-new-album-hardwired-to-self-destruct, http://www.blabbermouth.net/news/metallica-intends-to-hit-all-the-major-cosmopolitan-cities-all-over-the-world/, http://www.oe24.at/musik/pop-rock/2017-Jahr-der-Mega-Konzerte/256114479

Ha követsz minket, akkor biztos nem maradsz le a nagy bejelentésről!

Add meg e-mail címed, és küldjük az infót, ha meghidertik a bécsi koncertet!


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: