Nemrég felröppent a pletyka, hogy a Slayer visszavonulót fúj 35 év durva thrash után, azonban a ködös nyilatkozatokon alapuló teóriák szerencsére nem válnak valóra. A hírek szerint Kerry King nem tudja letenni a lantot villanygitárt, és már azon agyal, hogyan használja fel a kimaradt ötleteket a legújabb stúdiólemezen.

Slayer – Nem vonulnak vissza

Lezárták a Repentless trilógiáját

2015 szeptemberében jelent meg a Slayer tizenkettedik stúdióalbuma, a Repentless, aminek három dalát videotrilógiával foglalta össze a csapat. Az utolsó felvonás a Pride In Prejudice című dalhoz készült, melyben ismét feltűnt Danny Trejo, az ügyeletes rosszfiú. A nemrég megosztott videóról a rendező, BJ McDonnel így vélekedett:

„Izgalmas ez a harmadik videó, játszottunk a stílusbeli különbségekkel a trilógiában. Az egyik olyan, mint egy akciófilm, a harmadik inkább egy drámai rész. Az utolsó történet egy baljóslatú világba kalauzol minket, ahol a sötétség és a világosság összeütközik. A konklúzió nyers, moziba illő, ahogy a Slayer átvisz minket az egészen a dallal.”

A Repentless, a Jeff Hanneman nélküli első album sikeres volt a rajongók körében, ugyanis már az első héten 49 ezer példány ment el belőle, ami azt eredményezte, hogy a Billboard 200-as lista negyedik helyén találta magát, ami a legjobb nyitány volt a zenekar történetében. Mindezek mellett a csapat például olyan turnékat nyomott le, mint az Anthrax és a Death Angel társaságában lezavart észak-amerikai kanyar. Ettől függetlenül csak azt hallhattuk róluk, hogy saját márkás zoknit és képregényt dobnak piacra, a folytatás eléggé ködösnek tűnt.

Ködös a jövő, de még nincs itt a vég

Erre tromfolt rá Tom Araya, aki úgy nyilatkozott, hogy 35 év után már egyre nehezebb visszaállni a koncertkörutak véget nem érő igájába. Kerry King gitáros így reagált:

„Nagyon homályosan fogalmaz, de ő már csak ilyen. Nem tudom, hogy miért, talán nem szereti kiteríteni a lapjait. Nekem erre nincs válaszom. Rengeteg olyan dolgot tartok függőben otthon, amit szeretnék megcsinálni, mivel nem tudom, hogy a következő két évben elmegyek-e dolgozni. Mindenesetre remélem megyek, és a Slayerrel. Mi mást csinálhatnék?”

Nemrég azonban arról nyilatkozott, hogy már azon agyal, milyen ötleteket hozzon végleges formába a Repentless folytatására, amit 2017 vége felé kezdhetnek el összerakni a thrash nagyágyúi. Az albumhoz körülbelül 10 dal ilyen-olyan formában már megvan, ezeket kell kidolgozni, majd rögzíteni. Továbbá arról is beszélt, hogy ha egyszer befejezik, akkor nem lesz visszaút:

„Ha leállok, akkor már nem szeretnék visszatérni és újból ezt csinálni. Nem akarunk egy olyan zenekar lenni, akik eltűnnek, majd visszatérnek, és megint ugyanez. Addig akarok játszani, amíg nem végzünk mindennel. Remélhetőleg ez még messze van.”

*

Forrás: teamrock.com, teamrock.com

Oszd meg barátaiddal a Facebookon: