2017 júniusában már 25. alkalommal startol el Sopronban a VOLT Fesztivál. A jubileumi eseményen – ahogy eddig is megszokhattuk – természetesen ezúttal is lesznek rockzenét hirdető zenekarok, úgyhogy ebben az évben sem kell nélkülöznünk kedvenc műfajunkat, ha ellátogatunk a hűség városába.

VOLT 2017 – A rockzene rajongóinak sem kell szégyenkezniük

Június 27-e kiemelt szerepet kap

6 napon keresztül tombolhatunk és pihenhetjük ki fáradalmainkat a soproni VOLT Fesztiválon, melyre 2017. június 26-a és július 1-je között kerül sor. Természetesen a rockzenét imádók körében a legnagyobb durranás a jubileumi feszten, hogy első alkalommal lép fel Magyarországon a Linkin Park, aki hatalmas sikereket a millennium éveiben zsebelt be. Bár a banda új albuma, a One More Light kissé eltávolodik a keményebb műfajoktól, ettől függetlenül minden bizonnyal a régi slágerek is felcsendülnek majd június 27-én, kedd este.

Szintén ennek a napnak az eseménye a Subscribe bulija, ami mindenképpen különlegesnek ígérkezik, hiszen a 2015-ös fesztiválszezon után mondott búcsút az egyik legsikeresebb magyar metalzenekar a rajongóknak, és függesztették fel működésüket 15 év után. Rendszeresen tehát nem dolgoznak Csongor Bálinték, de egy-egy rendhagyó fellépés – mint például ez – belefér az időbeosztásukba.

Nem gyenge nemzetközi felhozatal

Persze nem csak a Linkin Park okoz majd nyugtalan perceket a súlyosabb zenét kedvelőknek, ugyanis sok kiváló zenekar érkezik külföldről hozzánk. Június 28-án például a The Devil Wears Prada, a daytoni metalcore banda mutatja be 2016 őszén megjelent Transit Blues című lemezét, majd az Of Mice & Men gyalulja le a színpadot, akik 2016-ban csak bécsig jutottak el friss anyagukkal, ezúttal viszont nekünk is bemutatják, miért olyan sikeresek az elmúlt időszakban.

Június 30-án sem unatkozhatunk, hiszen a gyönyörű Hayley Williams vezette Paramore játszik a nagyszínpadon, akik május 12-én adják ki új albumukat After Laughter címmel, előttük pedig a brit Enter Shikari koncertezik, akik ugyan többször is jártak már hazánkban, azonban elektronikával megspékelt zúzdájukat nehéz megunni, így jó néven vesszük újbóli látogatásukat.

2007-ben indították útjára trilógiájukat Ian Astburyék, melynek befejező részét Hidden City címmel engedték szabadjára 2016 februárjában. A kultikus brit rockbanda 10 éve nem játszott hazánkban, így fellépésük szintén kuriózum lesz, amire július 1-jén kerül sor.

A nagyszínpadot utánuk az Imagine Dragons fiai veszik birtokba, akik második albumukkal, a Smoke + Mirrors-zal elképesztő sikereket gyűjtöttek be, így nem csoda, hogy már készül a harmadik eresztés, ami akár még a VOLT előtt megjelenhet. A Las Vegas-i banda egyébként 2017 januárjáig bezárólag 9 millió albumot, valamint 27 millió kislemezt adott el, így fellépésük jogosságához kétség sem férhet.

Hazai fronton is erős a VOLT

A soproni fesztivál természetesen nemcsak a nemzetközi csapatokról, hanem a hazai bandákról is szól, így nem csoda, hogy olyan legendás veteránok is fellépnek, mint a Beatrice, a Bikini, az Edda művek, a 45 éves Lord, a Deák Bill Blues Band, a KFT, a Moby Dick, Charlie vagy éppen Bródy János.

Persze a jelenleg a legsikeresebb magyar rockzenekar, a Tankcsapda sem maradt ki a programból, ahogy a feltörekvők közé tarozó Ektomorf, Road, Apey & The Pea, Run Over Dogs, Pair O’ Dice és Ivan & The Parazol sem. Szóval, aki szereti a rockzenét, annak mindenképpen van keresnivalója a 25. jubileumi VOLT Fesztiválon. Mi ott leszünk!

*

Forrás: volt.hu

Utazz velünk a VOLT Fesztiválra! Nálunk a napijegyed is meg tudod venni 27-ére, amikor a Linkin Park uralja a nagyszínpadot. Katt és biztosítsd helyed!


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: