2019 hamarosan véget ér, ami egyben azt jelenti a thrash metal szerelmeseinek, hogy a Slayer is lehúzza a rolót. Bár egyeseknek nem volt meglepő a tavaly bejelentett utolsó turné híre sem, ennek ellenére ahogy közeledik november vége, egyre nehezebb elfogadni a tényt, hogy ennyi volt.

Slayer – Nagyon közel a vég

November 30-án lesz az utolsó koncert

Tavaly májusban Bécsben, nyáron Budapesten az Arénában, sőt a szomszédos Nova Rock fesztiválon is el tudtuk kapni a Slayert, és bátran mondhatjuk, hogy mindegyik buli legyalulta a fejünket. Pont ezért nehéz elfogadni a tényt, hogy 2019. november 30-án adja majd utolsó koncertjét a csapat a Los Angeles megyében található Inglewood városában, a The Forumban. Tom Araya szerint nem véletlen a helyszínválasztás.

„Los Angelesben nőttem fel, láttam a Lakerst, Jerry Westet, Wilt Chamberlaint, vagyis egy baromi király csapatot. Őket néztem gyerekkoromban, és nem máshol, mint a Fabulous Forumban játszottak.”

A banda utolsó turnéja természetesen nem hagyja hidegen a rajongókat, az összesen 147 megállót számláló koncertsorozat minden fontos várost útba ejtett és a csapat csak merchandise-ból 10 millió dollárt szedett össze eddig, ami hihetetlen szám. Sokaknak természetesen nem volt meglepetés már az sem, amikor tavaly bejelentette a gárda, hogy itt a vége. Tom Araya ugyanis elképesztően sok alkalommal nyilatkozott úgy az elmúlt években, hogy nem bánná, ha már nem kellene turnéznia. Ezt a legendás thrasherek egykori dobosa, Dave Lombardo is megerősítette.

„Látszólag tényleg ez lesz az utolsó koncertjük. Tom Araya már akkor is szeretett volna visszavonulni, amikor még én is benne voltam a csapatban. A nyakproblémája miatt akart leállni, szóval már hosszú ideje szeretne nyugdíjba vonulni. Most végre lehetősége lesz rá, és örülök neki, hogy összejött. Remélem, hogy mindent megkap az élettől és a jövőtől, amit szeretne.”

Egy koncertanyagot még kiadnak

Azonban az utolsó akkord megdörrenéséig és az után is lesz mivel lefoglalniuk magukat a rajongóknak, ugyanis 2019. november 8-án boltokba kerül egy vaskos koncertanyag The Repentless Killogy címmel, aminek anyagát nem meglepő módon az utolsó koncert helyszínén, a The Forumban rögzítették. A 2017 augusztus 5-én lencsevégre kapott buli ráadásul november 6-án a moziban is debütál világszerte, például nálunk is. Nem érdemes kihagyni!

Kerry King szerint nem volt kérdés, hogy mi alapján nevezik el a kiadványt, ugyanis Repentless videótrilógiájukkal valami nagyon különlegeset alkottak, ráadásul meglepő módon karrierjük utolsó fejezetében. Ami érdekes, hogy Kerry egyáltalán nem gondolt arra, hogy három klipet fognak készíteni.

„Először azt gondoltam, hogy csak a Repentlesshez készítünk klipet, meg sem fordult a fejemben a három videó terve. Ez a trilógia különleges, és úgy gondolom, hogy egyedülálló a Slayer számára, ami még nagyszerűbbé teszi a dolgot.”

Új album tehát nagy valószínűséggel nem lesz, de a Blu-ray, 2CD és 2LP variációkban érkező anyagot érdemes beszerezned, mert tökéletes lezárása lesz egy páratlan karriernek.

Az időzítés kicsit extrém lett, mert az NMHH Korhatár Bizottsága [X] korhatár besorolást adott a filmnek a brutális jelenetek miatt (ez a 18-as fölött van, „Kizárólag felnőtt nézőknek”), és ezért a mozi csak 22:00 órakor vetíthetik. Budapesten a Corvin, Westend, Pólus és a csepeli Kultik Mozi vetíti, és országszerte helyszíneken, többek között Pécsett, Kecskeméten, Kaposváron, Szombathelyen, Salgótarjánban, Szentesen, Balassagyarmaton, Hódmezővásárhelyen is látható lesz.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=extFcigU7lU

A Pólus-beli előadásra él a TODIMOZI kupon, foglalásodhoz használd fel, és kedvezményt kapsz a mozijegy árából!

*

Forrás: blabbermouth.net, blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: