Ausztráliában nem csak az AC/DC stílusú zenék tarolnak, erre jó példa a Parkway Drive is. A srácokat talán már senkinek sem kell bemutatni, ám új albumaik az ős-rajongókat (ha lehet ilyet mondani egy 15 éves zenekarnál) kicsit megosztják, pedig szívüket-lelküket beletették a nemrég kiadott Reverence-be is.

Parkway Drive – Őszintén és személyesen

„Mi értelme van készíteni egy olyan lemezt, mely ugyanolyan, mint az előző?”

A Parkway Drive is jó példa arra, hogyan kell rövid idő alatt maximumra pörgetni egy zenekart. Az ausztrál srácok manapság megkerülhetetlenek a metalcore színtéren, pedig mindössze 15 éves csapatról van szó. 2015-ös Ire című lemezükkel azonban sok rajongónál kihúzták a gyufát, ugyanis kissé más vizekre eveztek.

„Amikor ugyanazt a stílusú riffet játszod az ugyanolyan dobolás, énektéma és kiállások mellett tíz évig, akkor miért hallgatnák az emberek az új albumodat, vagy mi értelme van készíteni egy olyan lemezt, mely ugyanolyan, mint az előző?”

Teljesen jogos a srácok felvetése, így a jól megszokott metalcore elemek mellett még több dallam és slágeresebb hangvétel jellemezte az Ire-t. Mindezt pedig legújabb, 2018-as stúdióalbumukra is továbbmentették, ami kapcsán már talán nem is helyénvaló a metalcore jelzőt emlegetni.

„Fájdalommal, áldozatokkal és hittel készítettük”

Az ausztrálok új anyaga május 4-én jelent meg az Epitaph Recordsnál, és az első kislemezdal, a Wishing Wells is jól lefesti a változást.

„A Wishing Wells a gyász belesűrítése egy dalba. Megpróbálja elhelyezni a szemrehányást ott, ahol nincs semmi, keresi a válaszokat ott, ahol csak üresség van, és végül próbál valamiféle okot és jelentést találni, hogy megindokolja a végső veszteséget, mellyel mindannyian szembenézünk életünk során.”

A Reverence tehát újabb mérföldkő a csapat karrierjében, és igen kellemes lemez, ráadásul a srácok a szívüket-lelküket beleadták, amit Winston McCall énekes is kiemelt.

„A Reverence képviseli a legőszintébb és legszemélyesebb lemezt, amit valaha készítettünk. Fájdalommal, áldozatokkal és hittel készítettük azzal a végső céllal, hogy ne csak kiterjesszük azt, amiért a Parkway Drive kiáll zeneileg, hanem megmutassuk, kik vagyunk mi emberként.”

A srácok jelenleg Észak-Amerikában turnéznak az új albummal, majd saját szülőhazájuk után 2019-ben Európára is ráfordulnak. Nagy szerencsénkre híresen energikus bulijuk hozzánk is elérhető közelségbe kerül, hiszen 2019. február 17-én a bécsi Gasometer falait rengetik meg opuszaik. Természetesen ott leszünk, úgyhogy ahogy mindig, most is az a kérdés, hogy velünk jössz-e? Ha igen, akkor katt IDE!

*

Forrás: blabbermouth.net, musicfeeds.com.au


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: