Kétség sem férhet hozzá, hogy 2018 eddigi legsokkolóbb híre a Slayer visszavonulása. Mondhatnánk, hogy nem volt váratlan, de az előjelek mindenképpen azt mutatták, hogy még legalább egy album van Tom Arayáékban. A csapat azonban visszavonulót fújt, de szerencsére azért még Európába is benéznek zárás előtt.

Slayer – Már készülnek Európába

„A banda teljes erőbedobással indul útra”

Volt időnk felocsúdni abból az összezavarodottságból, amit a Slayer üzenete okozott januárban, miszerint „Közel a vég. A Slayer körbeturnézza a világot, még egy alkalommal…”. A csapat hosszas tanakodás után úgy döntött, hogy véget vet karrierjének, pedig legutóbbi albumuk, a Repentless igen jól sikerült. Kerry King hiába beszélt új lemezről, erről egyelőre semmi hír, Gary Holt legalábbis nem akart róla beszélni.

Új album tehát nincs, azonban a rajongók számára Repentless’ 6.66 név alatt egy különleges bakelit box-set megjelenik a Nuclear Blastnél június 6-án. A csomagban hét EP található, melyen a legutóbbi stúdióanyag összes dala helyet kap. A kiadvány az igazán vérmes rajongók számára ITT érhető el arany, piros és fekete bakeliten.

Aki ennyivel nem éri be, az csak bizakodhat abban, hogy talán lesz stúdióalbum, de a banda tagjainak nyilatkozatait olvasva erre nem sok az esély. Gary Holtról pedig tudjuk, hogy lakat van a száján.

„Nem igazán tudok többet mondani annál, amit a sajtóközleményben lehet találni. A továbbiakban még lesznek információk. Minden, amit mondhatok annyi, hogy a banda teljes erőbedobással indul útra. Epikus lesz. Onnan pedig meglátjuk, hogy merre vezet az utunk.”

Bécset sem hagyják ki

Tom Arayáék pedig már úton is vannak, hiszen május elején startolt az Államokban az utolsó turné, melynek júliusban és augusztusban is lesz folytatása, természetesen a Lamb Of God, az Anthrax, a Testament és a Behemoth társaságában. A júliusban induló körre a lengyel mészárosokat a Napalm Death váltja, tehát nem lesz pihe-puhább a műsor.

A turné nyitóállomásán egyébként valóban mindent beleadott a csapat, ráadásul Tom is sokkal fiatalosabban néz ki, mivel télapó szakállától – és néhány fölös kilótól – megszabadulva igen frissen mozgott a színpadon. A San Diegó-i műsor pedig csodálatos volt: ahogy illik, szinte minden album képviseltette magát a programban, a legtöbb dal a 1990-es Seasons In The Abyss-ről gurult le, ráadásul több év után ismét előszedték a Blood Red és a Dittohed című dalokat is.

Hogy a program változik-e ezután, azt nem tudni, de az tuti, hogy az utolsó turné Európát is eléri, a Slayer ugyanis novemberben fordul be az öreg kontinensre a Lamb Of God, az Anthrax és az Obituary társaságában. Hozzánk legközelebb Bécsben, a Stadthalléban zúznak Kerry Kingék, mi pedig természetesen ott leszünk, szóval ha érdekel a dolog, akkor szimplán kattints IDE! Hogy egy kicsit beharangozzuk a nem túl bőbeszédű Gary Holt szavaival a bulit: „Epikus lesz!”

*

Forrás: blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: